COVID-19 la nivelul serviciilor de tip rezidențial pentru copii și adulți din subordinea D.G.A.S.P.C. Argeș

COVID-19 la nivelul serviciilor de tip rezidențial pentru copii și adulți din subordinea D.G.A.S.P.C. Argeș

Vă facem cunoscută situația cazurilor COVID-19 la nivelul serviciilor de tip rezidențial pentru copii și adulți din subordinea D.G.A.S.P.C. Argeș.

În urma retestărilor din perioada 26-27.08.2020, efectuate la nivelul serviciilor de tip rezidențial pentru copii și adulți din subordinea D.G.A.S.P.C. Argeș, atât pentru angajați, cât și pentru beneficiari, situația este următoarea:

– din totalul de 921 angajați, 14 sunt confirmați pozitiv cu virusul SARS-COV-2;

– din totalul de 845 de beneficiari, 9 sunt confirmați pozitiv cu virusul SARS-COV-2;

De asemenea, referitor la focarele declarate la începutul lunii august, în acest moment  situația este următoarea:

1. La Complexul de Servicii pentru Copii cu Handicap TrivaleComplexul de Locuințe Protejate Buzoești, Complexul de Servicii pentru Persoane cu Dizabilități Vulturești și Centrul de Îngrijire și Asistență Bascovele, toate rezultatele testelor sunt NEGATIVE.

2. La Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică Călineşti, din totalul de 48 de beneficiari instituționalizați și, respectiv 43 de salariați, sunt confirmați pozitiv cu virusul SARS-COV-2, un număr de doi (2) beneficiari și un (1) salariat.

3. La Complexul de Servicii pentru Persoane cu Dizabilități Vulturești, din totalul de 53 de beneficiari, respectiv 57 de angajați, au fost confirmați pozitiv cu virusul SARS-COV-2, un număr de trei (3) salariați. În cazul celor 35 de beneficiari instituționalizați, confirmați pozitiv la începutul lunii august, în acest moment toate testele s-au negativat.

4. La Centrul de Integrare prin Terapie Ocupațională Tigveni, din totalul de 221 de beneficiari instituționalizați și, respectiv 120 de angajați, au fost confirmați pozitiv cu virusul SARS-COV-2, un număr de trei (3) beneficiari și doi (2) salariați;

5. La Centrul de Îngrijire și Asistență Pitești, din totalul de 121 de beneficiari instituționalizați și, respectiv 142 de angajați, au fost confirmați pozitiv cu virusul SARS-COV-2, un număr de patru (4) beneficiari și cinci (5) salariați.

6. La Complexul de Locuințe Tigveni, din totalul de 12 beneficiari instituționalizați și, respectiv 7 salariați, este confirmați pozitiv cu virusul SARS-COV-2, un (1) salariat.

7. La ”Centrul de Tip Rezidențial pentru Copii cu Dizabilități și Respite-care” dincadrul Centrului de Copii ”Sf.Andrei” Pitești, din totalul de 11 beneficiari instituționalizați și, respectiv 30 de salariați, sunt confirmați pozitiv cu virusul SARS-COV-2, un număr de doi (2) salariați.

Ținând cont de toate acestea și în conformitate cu evoluția epidemiologică actuală de COVID-19-IAAM, în toate centrele declarate focare au fost luate o serie de măsuri urgente, respectând întocmai recomandările din partea Direcției de Sănătate Publică Argeș, precum și ”Regulamentul pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus”, elaborat de către D.G.A.S.P.C. Argeș încă de la începutul pandemiei, atât pentru centrele rezidențiale din subordine, cât și în cadrul aparatului propriu.

În perioada următoare este realizată o programare pentru retestarea angajaților și a beneficiarilor și în celelalte servicii de tip rezidențial pentru copii și adulți din subordinea D.G.A.S.P.C. Argeș.

About The Author

Related posts