COVID ÎN ȘCOLI: Un caz și la Câmpulung!
COVID ÎN ȘCOLI: Un caz și la Câmpulung!

COVID ÎN ȘCOLI: Un caz și la Câmpulung!

COVID ÎN ȘCOLI: Un caz și la Câmpulung! Peste 20 de elevi și profesori s-au infectat cu COVID-19 de la reînceperea școlilor, a anunțat prefectul Emanuel Soare în cadrul conferinței de presă. Cazurile pozitive au fost depistate în 19 unități școlare de pe raza județului Argeș, iar acestea au fost plasate în carantină și s-au luat toate măsurile de prevenire a răspândirii în rândul celorlalți elevi și profesori.

„La o săptămână de la redeschiderea școlilor, rata de incidență a rămas scăzută. Numărul elevilor infectați crește. Avem 19 școli cu cazuri pozitive, elevi sau profesori: 21 de elevi infectați, 3 profesori și o secretară. În general, există un caz pe școală, cu mici excepții.

La Școala Generală Traian sunt 3 cazuri, la Armand Călinescu 2, la Școala Gimnazială ,,Nanu Muscel”, în rest sunt câte un caz. Sunt cazuri de elevi care s-au pozitivat înainte de a începe școala, iar alții care nu au mers deloc la școală”, a declarat Emanuel Soare.

La nivel gimnazial și liceal dacă există un caz Covid 19, se face anchetă epidemiologică și în funcție de rezultatele anchetei se poate decide doar izolarea și testarea contacților din rândul elevilor și/sau dacă situația o impune suspendarea activităților din clasa respectivă, luându-se toate celelalte măsuri de precauție.

Se testează colegii de clasă pentru care există acordul părinților. Au fost făcute 29 de teste rapide pe colegii contacți din clasele cu probleme iar rezultatul a fost doar unul singur pozitiv.

About The Author

Related posts