Crăciun în rulote la poalele masivului Iezer-Păpușa
Crăciun în rulote la poalele masivului Iezer-Păpușa

Crăciun în rulote la poalele masivului Iezer-Păpușa

De când a început pandemia rulotiștii au luat cu asalt arealul de pe valea Râului Târgului la poalele Masivului Iezer-Păpușa. Aceștia sunt atrași în zonă de barajul și lacul de acumulare Râușor, ajungând rapid pe DN 73 apoi pe DJ 734 spre localitățile Voinești, Lerești, Pojorâta, Cabana Voina.

În zona cabanei au fost oferite spre închiriere terenuri celor care doresc să ajungă cu rulotele în zonă pentru a petrece timpul liber în natură sau anumite sărbători din an. Rulotiștii au avut parte și de ninsoare în a doua zi de Crăciun.

Zona este de fiecare dată aglomerată iar în păduricea din jurul Cabanei Voina către malul râului de Crăciun au fost instalate rulote cei ieșiți în natură fiind pregătiți pentru o ședere mai lungă.

Aceștia pot face drumeții spre Cabana Cuca la o altitudine de 1210 metri. În zonă mai sunt și alte trasee turistice în zonă existând indicatoare turistice în acest sens. Cel mai riscant pisc este Vârful Roșu cu altitudinea de 2469 de metri. În masiv mai există și alte vârfuri impunătoare cum ar fi Vârful Iezerul Mare – 2461 de metri, și Vârful Păpușa la 2391 de metri.

About The Author

Related posts