19.8 C
Campulung Muscel
sâmbătă, 28 mai, 2022

CRISTIAN GENTEA: În urma adoptării măsurilor propuse de către #PSD, 90% dintre consumatorii casnici vor achita facturi la tarife de dinainte de liberalizarea pieței energiei

Alte Știri

Cristian Gentea, președinte executiv PSD Argeș, primar al municipiului Pitești:

PSD a reușit să convingă partenerii din Coaliția de guvernare să fie adoptate soluții ferme care vor reduce #facturile la #energie pentru milioane de români.

Astfel, în urma adoptării măsurilor propuse de către #PSD, 90% dintre consumatorii casnici vor achita facturi la tarife de dinainte de liberalizarea pieței energiei.

Concret, de la 1 februarie, la energie electrică plafonul va scădea de la 1 leu la 0,8 lei/KW. De asemenea, limita consumului crește de la 300 de KW la 500 de KW pentru care se calculează acest preţ, rezultând o compensare de 0,291 lei/KW, ceea ce va însemna că la consumator se vor percepe 0,68 bani pe KW.

La gaze plafonul, va scădea de la 0,37 la 0,31 lei pe KWh, iar limita de consum pentru 5 luni va creşte de la 1.000 la 1.500 mc. De asemenea, se va aplica un discount de 40%, de la 33 la 40%, asigurându-se astfel un preţ de 0,221 lei/KW. Pentru IMM-uri, şcoli, spitale, biserici, industria alimentară se va asigura un preţ de 0,37 lei/KW.

În plus, toate facturile emise greşit vor fi stornate şi retrimise, fără ca oamenii să fie debranşaţi sau să plătească penalităţi.

Ultimele Știri

GODENI: Primarul Ion Pădureanu, apel disperat pentru localnici

GODENI: Primarul Ion Pădureanu, apel disperat pentru localnici: "Dragi cetățeni din Costești și Capu Piscului de o săptămână pompăm apă,...
Dr.Max - farmacie online

Alte știri din aceeași categorie