CUPA SILVICULTORILOR 2018 – Echipa Ocolului Silvic ,,Codrii Verzi” pe primul loc în clasamentul pe țară!

CUPA SILVICULTORILOR 2018 – Echipa Ocolului Silvic ,,Codrii Verzi” pe primul loc în clasamentul pe țară!

Acesta este al treilea an consecutiv când Ziua Silvicultorului a fost marcată în județul Vâlcea împreună de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva și Asociația Administratorilor de Păduri din România, pentru a sublinia unitatea Corpului Silvic, indiferent de mediul în care activează, public sau privat.

”Ziua Silvicultorului a fost instituită de societate în semn de recunoaștere pentru importanța acestei profesii și pentru a evidenția prestigiul de care se bucură cei care s-au dedicat acestui domeniu” a declarat în discursul său, Ioan Deneș, ministrul Apelor și Pădurilor, prezent la eveniment.

La evenimentul organizat la Călimănești, în județul Vâlcea, au participat Ioan Deneș, ministru al Apelor și Pădurilor, Ilie Covrig, secretar de stat în Ministerul Apelor și Pădurilor, Dragoș Ciprian Pahonțu, directorul general al Romsilva, Adrian Crețu, președintele Asociației Administratorilor de Păduri din România, reprezentanți ai Agenției ”Moldsilva” din Republica Moldova, ai sindicatelor din silvicultură, ai Gărzii Forestiere, parlamentari, reprezentanți ai mediului academic, parteneri din sectorul forestier și reprezentanți ai autorităților locale.

Toţi reprezentanţii ocoalelor silvice, atât private cât şi de stat, din ţară s-au întâlnit la Vâlcea pentru a sărbători împreună aceste zile. Cu această ocazie au avut loc mai multe competiţii sportive printre care şi o competiţie de fotbal care s-a desfăşurat la Brezoi, acolo unde pădurarii din toată ţara s-au întrecut la fotbal.

Pentru acest lucru pădurarii de la Ocolul Silvic ,,Codrii Verzi” și-au făcut echipă, tricouri personalizate și au participat pentru prima dată la Zilele Silvicultorului organizate la Vâlcea.

Echipa Ocolului Silvic ,,Codrii Verzi” din Argeş, condusă de şeful ocolului, consilierul judeţean Marius Nicolaescu a reuşit să obţină primul loc şi să câştige cupa pe care au adus-o acasă la Pitești.

Reușita i-a plasat pe pădurarii de la Codrii Verzi, pe primul loc pe țară, iar anul viitor vor participa cu forțe proaspete pentru ca Argeșul să fie din loc pe primul loc în alte județe.

 

About The Author

Related posts