Cutremurul resimțit la Câmpulung, cel mai puternic din 2004, încoace!

Cutremurul resimțit la Câmpulung, cel mai puternic din 2004, încoace!

Cutremurul resimțit la Câmpulung, cel mai puternic din 2004, încoace!  Un cutremur puternic s-a simțit la ora 3.38 în mai multe zone din România. INFP a anunțat inițial că magnitudinea seismului a fost 5,7.

Aceasta a fost revizuită însă, în scurt timp, la 5,8 pe scara Richter. Potrivit emsc-csem.org, cutremurul s-a simțit în Bulgaria, Republica Moldova și la granița cu Ucraina. A fost cel mai puternic cutremur din România din 2004, încoace. ISU a plecat în recunoaștere în București, conform procedurilor. Din fericire, cel puțin până în acest moment, nu au fost înregistrate victime.

Cutremurul s-a produs la ora 3.38, la o adâncime de 151 de kilometri, în apropierea oraşelor: Nehoiu (17 km), Covasna (33 km), Întorsura Buzăului (37 km), Târgu Secuiesc (48 km) şi Vălenii de Munte (53 km), potrivit Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP).

Până la acest seism, cel mai puternic cutremur din acest an avusese loc în 25 aprilie, cu o magnitudine de 4,6 pe scara Richter, tot în zona seismică Vrancea, în judeţul Buzău, la adâncimea de 145 de kilometri.

About The Author

Related posts