Dacă din betoane au răsărit platanii, un câmpulugean a donat ,,o gură de oxigen”

Dacă din betoane au răsărit platanii, un câmpulugean a donat ,,o gură de oxigen”

Dacă din betoane au răsărit platanii, un câmpulugean a donat ,,o gură de oxigen”. Este vorba despre un arbore lalea, din familia magnoliacee ce atinge dimensiuni mari.

Arborele lalea a fost plantat în fața Judecătoriei Câmpulung la vârsta de 12 ani pe data de 30 noiembrie 2019, fiind donat de inginerul Vasile Dobre de la Ocolul Silvic Câmpulung.

Reamintim faptul că lucrările de reabilitare a centrului istoric al Câmpulungului a adus o gură de oxigen pentru câmpulungeni. După ce au fost tăiate salciile pletoase și scoși arbuștii decorativi și gardurile vii, după ce a fost turnat alt beton și plăci de granit, deoarece centrul orașului de la poalele Mateiașului a fost transformat complet, au apărut și platanii. 39 de astfel de copaci au fost aduși și plantați printre betoane de peisagiști.

Este vorba despre 39 de platani care la primăvară vor da viață betoanelor și granitului din centrul Câmpulungului. Pe lângă acești copaci, au mai fost plantați 66 bucăți de arbuști Pyracantha cocinea, 93 de bucăți de arbuști Aureomarginatus.

About The Author

Related posts