Delegație ALDE, întâlnire cu mediul de afaceri din Argeș

Delegație ALDE, întâlnire cu mediul de afaceri din Argeș

O delegație a ALDE, formată din Simona Brătulescu, vicepreședinte CJ Argeș și președinte ALDE Argeș, secretarul de stat în ministerul Energiei Robert Tudorache, președinte ALDE Pitești și Alexandru Petrescu, director al Fondului Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii a avut vineri, 30 martie, o întrevedere cu oamenii de afaceri, reprezentanți de Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Argeş.

„Au fost consultări eficiente, îmi doresc să existe  astfel de discuții cât mai des pentru că eu cred că este normal ca partidele, reprezentanții guvernului și oamenii de afaceri să comunice pentru a exista o transpunere în realitate a necesităților societăților comerciale, necesități generate de evoluția continuă a mediului economic din țară și de peste hotare.

ALDE a susținut permanent mediul de afaceri, atât la nivel parlamentar, cât și guvernamental. Am avut astfel de consultări și cu oamenii de afaceri argeșeni și în perioada în care deputatul de Argeș Andrei Gerea era ministru al Energiei, IMM-urilor și Mediului de Afaceri”, a subliniat Robert Tudorache.

Reprezentantul ALDE le-a solicitat oamenilor de afaceri să vină cu propuneri pentru modificarea legislației inclusiv în zona legii educației, pentru pregătirea forței de muncă.

„În virtutea acestor discuții, am lansat și o provocare pentru mediul de afaceri. Le-am cerut să vină cu propuneri pentru o schimbare a legislației care să permită apariția unei anumite forme de învâțământ dual care să sprijine diminuarea deficitului de forță de muncă și, în același timp, să diminueze timpul de pregătire pentru specializare. Cred că învățământul profesional de stat, în forma consacrată, este depășit pentru că într-o perioadă de trei-patru ani, la evoluția tehnologică de astăzi, cunoștințele acumulate ajung să fie depășite de noile utilaje de producție. În același timp, ar trebui găsită o formulă ca firmele care investesc în profesionalizarea tinerilor să poată beneficia de aceștia ca angajați după perioada respectivă, ceea ce este imposibil în cadrul legislativ actual al învățământului de stat”, a mai arătat președintele ALDE Pitești.

De asemenea, în calitatea de secretar de stat, Robert Tudorache a răspuns întrebărilor mediului de afaceri argeșean cu privire la mixul energetic, energie din surse regenerabile, investițiile și realizările României în domeniul energetic și importanța acestora pentru județul Argeș și le-a lansat invitația de a investi în eficiența energetică. În plus, i-am invitat pe reprezentanții oamenilor de afaceri argeșeni la lucrările cu specialiști ai Conferinței Cartei Energiei, a cărei președinție o deține România  în anul 2018!

 

About The Author

Related posts