Delegație din Mioveni la Parlamentul European de la Strasbourg
Delegație din Mioveni la Parlamentul European de la Strasbourg

Delegație din Mioveni la Parlamentul European de la Strasbourg

Europarlamentarul Gabriela Zoană (S&D, PSD) organizează, în colaborare cu Primăria Mioveni, în perioada 10-14 septembrie 2018, la Parlamentul European de la Strasbourg, evenimentul intitulat ”Tradiții Românești”, a anunțat eurodeputatul în cadrul unei postări pe blogul său.

Evenimentul presupune organizarea unui stand interactiv în perioada 10-14 septembrie, în incinta Parlamentului European în care vor avea loc prezentarea unei expoziții de costume și obiecte tradiționale românești, prezentarea tradițiilor prin joc și cântec, precum și o expoziție culinară și de degustare de produse agro-alimentare tradiționale, precum și alte activități.

Centrul Cultural Mioveni împreună cu reprezentanți ai Consiliului Local și ai administrației orașului Mioveni au răspuns prezent la invitația europarlamentarului din Argeș, Gabriela Zoană.

În cadrul evenimentului va avea loc, în intervalul 11-12 septembrie 2018, expoziția ”Tradiții Românești”, care constă într-un vernisaj-expoziție care se va desfășura pe perioada întregii zile și va include: expoziție de costume populare și obiecte tradiționale românești, produse tradiționale, expoziție de fotografii și tablouri.

În fiecare zi de la ora 01:00 PM, după vot, expoziția va fi însuflețită de cântece și dansuri românești prezentate de un ansamblu folcloric din zona Argeșului și anume Ansamblul Plai de Dor al Centrului Cultural Mioveni.

,,Cu bucurie am constatat că evenimentul a fost un succes, prestația copiilor noștri și prezentarea întregului stand fiind pe deplin apreciate de sutele de eurodeputați și comisari europeni care au ales să petreacă alături de noi câteva ore. Ne-am bucurat și de prezența ambasadorului României în la Paris și a Consulului General al României în Franța”, a scris primarul Ion Georgescu pe pagina sa de socializare.

About The Author

Related posts