Deputatul Gheorghe Marin a lansat Programul de Cadastru la Câmpulung!

Deputatul Gheorghe Marin a lansat Programul de Cadastru la Câmpulung!

După o absenţă îndelungată a deputatului Gheorghe Marin din peisajul politic câmpulungean, acesta a susţinut ieri, 25 aprilie 2015, o conferinţă de presă la sediul PSD, în cadrul căreia a discutat despre proiectele de la Camera Deputaţilor. Cu această ocazie deputatul Gheorghe Marin a vorbit şi despre  Programul de Cadastru, cel care va fi lansat săptămâna viitoare. ,,Este un program ultra-necesar ce se va întinde pe 7-8 ani. Se va stabili şi modul în care se prioritizează localităţile, se merge pe principiul cadastrului general, adică atunci când se ia o unitate administrativ teritorială se face cadastru complet, nu pe categorii:, extravilan, intravilan”, a spus deputatul. Programul Naţional de Cadastru va fi lansat săptămâna viitoare şi va costa 1,2-1,3 miliarde de euro, din care 300 milioane euro vor fi din fonduri europene, iar restul va fi asigurat din veniturile proprii ale Agenţiei Naţionale de Cadastru, a anunţat, marţi, ministrul Dezvoltării, Liviu Dragnea.

Liviu Dragnea a făcut acest anunţ în cadrul unui forum pe tema fondurilor europene. În acest context, el a prezentat valoarea finanţării totale a POR în perioada 2014-2020 care, potrivit lui Dragnea, este cu 3.584 milioane de euro mai mare comparativ cu alocarea 2007-2013, respectiv 8.250 milioane de euro.

POR 2014-2020 este structurat pe 12 axe prioritare şi va finanţa noi tipuri de investiţii, cum ar fi: centre de transfer tehnologic, eficienţa energetică în clădiri publice, iluminat public, pentru mobilitate urbană, regenerare socială şi economică a comunităţilor marginalizate şi a zonelor sărace, creşe, grădiniţe, 3 spitale regionale etc.

About The Author

Related posts