Deputatul Simona Bucura Oprescu alături de profesorii și elevii din Mioveni

Deputatul Simona Bucura Oprescu alături de profesorii și elevii din Mioveni

Deputatul Simona Bucura Oprescu alături de profesorii și elevii din Mioveni. Clopoțelul a sunat astăzi și pentru cei 5230 de elevi şi preşcolari din Mioveni, care s-au așezat în băncile școlii. Cu emoţia specifică începutului (în cazul bobocilor), cu bucuria revederii (pentru ceilalţi), cu multe flori, zâmbete sau lacrimi, cu speranţa că ceea ce vor învăţa la şcoală le va fi de folos într-un moment sau altul al vieţii.

Alături de elevi și profesori, la festivitățile de deschidere au participat și reprezentanți ai autorităților centrale, locale, judeţene, reprezentanţi ai Consiliului Local Mioveni, dar şi preoţi ai parohiilor din oraş care au ţinut şi scurte slujbe religioase.

Elevii s-au bucurat de revederea cu colegii lor şi nu au ratat ocazia să depene amintiri din vacanţă şi să îşi facă planuri pentru noul an școlar.
Structura anului şcolar cuprinde semestrul I (9 septembrie – 20 decembrie 2019) şi semestrul al II-lea (13 ianuarie – 12 iunie 2020), cursurile fiind dispuse pe durata a 35 de săptămâni.
– vacanţa de iarnă (21 decembrie 2019 – 12 ianuarie 2020);
– vacanţa de primăvară (4 aprilie – 21 aprilie 2020);
– vacanţa de vară (13 iunie – data din septembrie 2020 la care vor începe cursurile anului şcolar 2020 – 2021).

Clasele din învăţământul primar şi grupele din învăţământul preşcolar beneficiază de vacanţă în săptămâna 26 octombrie – 3 noiembrie 2019. Pentru clasele a XII-a zi, a XIII-a seral şi frecvenţă redusă, anul şcolar se încheie în data de 29 mai 2020, iar pentru clasa a VIII-a, în data de 5 iunie 2020.

Pentru clasele din învăţământul liceal – filiera tehnologică, cu excepţia claselor mai sus-menţionate şi pentru clasele din învăţământul profesional, anul şcolar are 37 de săptămâni de cursuri.

,,Am participat astăzi la deschiderea anului școlar la Liceul Teoretic Iulia Zamfirescu din Mioveni și Colegiul Economic Maria Teiuleanu din Pitești. M-am simțit excelent în mijlocul copiiilor, părinților și dascălilor.

Le-am vorbit despre cea mai frumoasă călătorie pe care o realizează omul, călătoria cunoașterii!

Mi-a făcut plăcere să-l citez pe Nelson Mandela “Educația este cea mai puternică armă pe care voi o puteți folosi pentru a schimba lumea.”

Tuturor celor care astăzi încep școala le doresc să se bucure și să profite de darul de a învăța!”, a scris deputatul Simona Bucura Oprescu pe pagina sa de socializare.

About The Author

Related posts