Deputatul Simona Bucura Oprescu preocupat de organizarea concursurilor pentru directorii de școli! Declarație în plen!

Deputatul Simona Bucura Oprescu preocupat de organizarea concursurilor pentru directorii de școli! Declarație în plen!

Deputatul de Mioveni al PSD Argeş Simona Bucura Oprescu a susţinut astăzi în plenul Camerei Deputaţilor o declaraţie politică privind proiectele de finanţare pentru unităţile şcolare, în contextul în care organizarea intenpestivă a concursurilor de directori de şcoli ar putea bloca aceste proiecte şi atragerea fondurilor necesare. Iată care este conţinutul declaraţiei politice:

Şcolile şi, de altfel, Ministerul Educaţiei trebuie să se concentreze pe pregătirea unor proiecte de calitate pentru a accesa cele 200 milioane de euro disponibile pentru reducerea şi prevenirea abandonului şcolar şi pentru atragerea de cadre didactice motivate în şcolile defavorizate.

Exact în această perioadă, respectiv între 13 septembrie – 15 noiembrie, se pot elabora şi depune de către şcoli proiectele pentru accesarea fondurilor europene din cadrul Programului Operaţional Capital Uman 2014 – 2020 – linia de finanţare „Şcoala pentru toţi”, respectiv linia de finanţare „Profesori motivaţi în şcoli defavorizate”.

Pregătirea cererilor de finanţare este responsabilitatea managementului acestor şcoli şi nu este un demers care se realizează de pe o zi pe alta. Acest demers necesită timp, cunoaşterea nevoilor şolii şi ale comunităţii respective.

Ministerul Educaţiei trebuie să comunice cu Ministerul Fondurilor Europene şi să nu bulverseze sau chiar să blocheze, prin organizarea subită a acestor concursuri pentru poziţiile de conducere din şcoli, accesarea unor finanţări şi aşa lansate târziu, dar care pot rezolva o problemă extrem de gravă şi reală a României – abandonul şcolar.

                                                                                                                                                                           

About The Author

Related posts