DGA a participat la Conferința Internațională COMMUNICATIONS – COMM 2016

DGA a participat la Conferința Internațională COMMUNICATIONS – COMM 2016

Direcția Generală Anticorupție a participat cu un reprezentant la cea de-a 11-a Conferință Internațională COMMUNICATIONS – COMM 2016. organizată în perioada 9-11 iunie, la Cercul Militar Național din București. Inspector de poliție Vlăduță Valentin-Alexandru a prezentat în cadrul lucrărilor conferinței două studii în domeniul comunicațiilor, cu titlul “Energy Considerations for Data Gathering Protocol in Wireless Sensor Networks Using Unmanned Aerial Vehicles” și “WSN Solutions for Communication Challenges in Military Live Simulation Environments”.

Primul studiu, al cărui autor este ofițerul DGA, a fost realizat în colaborare cu profesorii Constantin Grumăzescu, Ion Bica și Victor-Valeriu Patriciu. Acesta se axează pe studierea indicatorilor de consum pentru un protocol de colectare a datelor în mediul rețelelor de senzori wireless prin intermediul unei drone. Realizatorii studiului au demonstrat practic că protocolul propus de ei este eficient din punct de vedere energetic și oferă comunicații sigure, fără pierderi de date.

Cea de-a doua prezentare, susținută în cadrul conferinței de domnul Constantin Grumăzescu, la care reprezentatul DGA este coautor, împreună cu profesorul Georgiana Subașu, a făcut referire la studiul privind provocările existente în mediul comunicațiilor la nivelul sistemelor militare de simulare a antrenamentelor utilizate de forțele armate românești, ca parte integrantă a NATO. În acest context, a fost formulată propunerea unor soluții de îmbunătățire a unor factori, precum și de prevenire a unor cauze ce pot produce erori de sistem.

 Conferința internațională COMMUNICATIONS este organizată la fiecare 2 ani de Academia Tehnică Militară în parteneriat cu Universitatea Politehnică București, sub egida IEEE (Secția Română) și Academia de Științe Tehnice din România.

Evenimentul se bucură de un real succes în rândul universităților din întreaga lume, având membri prezenți din țări precum Statele Unite, Franța, Anglia, Cehia, Portugalia, Olanda, Turcia, Norvegia, Cipru, Suedia, Elveția, Grecia, Republica Moldova.

În cadrul celor două zile de prezentări, participanții au putut fi prezenți la diferite sesiuni de lucrări, cu specific diferit, în funcție de preferințele și specializarea fiecăruia. Participanții au contribuit activ cu întrebări și sugestii pentru membrii care au prezentat rezultate și cercetare în domeniul comunicațiilor.

Direcția Generală Anticorupție deține în prezent un capital de resurse umane alcătuit din specialiști în diferite domenii de activitate, care sunt preocupați permanent de îmbunătățirea cunoștințelor profesionale.

About The Author

Related posts