24.2 C
Campulung Muscel
luni, 15 august, 2022

DGA: A vrut sa mituiască poliţiştii şi a fost trimis în judecată pentru dare de mită!

Alte Știri

Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș a finalizat urmărirea penală, desfășurată cu sprijinul polițiștilor anticorupție ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Argeș, întocmind rechizitoriul prin care a dispus trimiterea în judecată a unui inculpat, persoană fără calitate specială, pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită.

În fapt, la data de 26.08.2020, inculpatul a fost oprit în trafic de către echipajul de poliţie, care acţiona cu aparatul RADAR, în timp ce conducea un autoturism cu o viteză mai mare decât limita legală admisă pe sectorul de drum.

Acesta a oferit sume de bani în cuantum de 500 de lei, respectiv 1.200 lei martorului denunţător agent de poliţie în cadrul I.P.J. Argeş – Poliţia Municipiului Piteşti-Biroul Rutier, precum şi celorlalţi agenţi de poliţie, împreună cu care îşi desfăşura activitatea de control, îndrumare şi supraveghere trafic rutier, pentru a nu îi reţine permisul de conducere, ca urmare a abaterilor rutiere săvârşite în aceeaşi zi.

Ulterior, agentul a formulat denunț la D.G.A. – S.J.A. Argeș ce a fost înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, fiind efectuate mai multe activități de urmărire penală pentru administrarea probatoriului în cauză.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță, spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Ultimele Știri

Un câine a fost scos de jandarmi dintr-o râpă adâncă

Un câine a fost scos de jandarmi dintr-o râpă adâncă. Cel mai bun prieten al omului, salvat de jandarmii...

Alte știri din aceeași categorie