Doar 40 de posturi titularizabile, la concursul profesorilor

Doar 40 de posturi titularizabile, la concursul profesorilor

Calendarul de titularizare 2019 a fost modificat, astfel că înscrierile la concursul de angajare în şcoală se fac în această perioadă, până la 29 mai. Ministerul Educaţiei a schimbat şi perioada de inspecţii la clasă pentru titularizare, iar noul interval este 3 – 28 iunie.

Ca de obicei, posturile titularizabile sunt puţine în Argeş, numărul de catedre fiind în scădere de la an la an, din cauza declinului demografic.

Potrivit inspectorului şcolar general adjunct Eugenia Jianu, în vara acestui an sunt scoase la concurs 40 de posturi titularizabile la disciplinele: matematică (unul), fizică (unul), informatică – tehnologia informaţiilor şi a comunicaţiilor (unul), artă vocală – canto (unul), instrument la alegere (unul), aeromodele/rachetomodele (unul), alimentaţie publică şi turism (unul), instruire practică – electrotehnică, electromecanică (unul), instruire practică – transporturi/conducerea autovehiculelor (unul), instruire practică – mecanică (două), profesor itinerant şi de sprijin (două), educaţie fizică şi sport (două), electronică şi automatizări (două), electrotehnică, electromecanică (două), învăţător-educator (două), muzică instrumentală (patru) şi educatoare (15).

Proba scrisă la concursul de titularizare este programată la 17 iulie. La 23 iulie se află rezultatele iniţiale. La 23 şi 24 iulie vor fi depuse eventualele contestaţii la inspectorat, pentru a fi transmise centrelor de evaluare. La 30 iulie vor fi afişate rezultatele finale, iar a doua zi va avea loc repartizarea candidaţilor cu media de repartizare (minimum 7 pe posturi didactice/catedre vacante pe perioadă nedeterminată).

Lista posturilor vacante-rezervate la 22 mai a.c. pentru concursul din 17 iulie a fost postată pe site-ul dedicat al Inspectoratul Şcolar Argeş, la secţiunea Resurse Umane.

About The Author

Related posts