Doi ani de la #COLECTIV! S-a aşternut uitarea…în Muscel!
Doi ani de la #COLECTIV! S-a aşternut uitarea…în Muscel!

Doi ani de la #COLECTIV! S-a aşternut uitarea…în Muscel!

Luni, 30 octombrie la ora 22.32 de minute se împlinesc doi ani de la #COLECTIV!

Muscelul a pierdut doi tineri, pe Diana Elena Enache şi Ionuţ Valentin Fieraru. Familiile acestora suferă în tăcere, iar autorităţile locale din cele două comune Valea Mare Pravăţ şi Poienarii de Muscel, ştiu prea puţine lucruri despre traiul lor zilnic.

Asta pentru că nu le-au cerut niciun ajutor, se descurcă fiecare cum poate, aşa cum o făceau şi până să îşi piardă copiii. Iar în privinţa dreptăţii, sunt prea de la ţară ca să îşi exprime dorinţele, mai ales că procesul nu a început, nici după doi ani de la #COLECTIV!

,,Mă întâlnesc cu tatăl Dianei, foarte des. Suferă, este cumplit să îţi pierzi copilul, vă daţi seama. Nu mai ştiu nimic, decât că familia Enache îşi canalizează toată energia asupra băiatului. Cred că este la liceu. Diana mai avea un frate, la momentul tragediei avea doar 15 ani”, ne-a declarat primarul Ion Banzea din Poienarii de Muscel.

La Valea Marea Pravăţ, zeci de maşini au înconjurat biserica din sat pentru că familia lui Valentin Fieraru, tânărului care s-a stins în #COLECTIV la doar 25 ani i-a făcut un parastas, sâmbătă, 28 octombrie. În memoria lui Valentin au ridicat şi la cimitir un monument din marmură.

,,Ce vă pot spune, este o familie îndurerată la fel ca toate cele care îşi pierd copiii. Au venit cu rudele şi prietenii la parastas”, ne-a declarat preotul Cristian Stăncescu de la biserica din Valea Mare Pravăţ.

Ceilalţi din Câmpulung care au supravieţuit după traumele fizice şi psihice incendiului din Colectiv, s-au făcut bine, au o nouă viaţă şi nu au mai făcut nici un fel de comentariu pe baza acestui subiect.

About The Author

Related posts