Doi porci în agonie, autorităţile de la Piteşti dorm în bocanci!

Doi porci în agonie, autorităţile de la Piteşti dorm în bocanci!

Doi porci în agonie, autorităţile de la Piteşti dorm în bocanci!

Oameni sau nu? Ce fel de suflete sun acelea care nu reacţionează la suferinţa unor animale? Oamenii, sunt în vârful lanţului trofic, şi ce dacă? Oamenii nu mai au niciun sentiment faţă de sufletele lăsate pe pământ şi faţă de care ar trebui sa aibă milă, să le ajute, să le acorde un moment de iubire…. Nu se poate pentru că de, este week-end şi nu muncim, sau pur şi simplu nu ne pasă… doar suntem în funcţii importante, cine ne-ar reclama? Si mai ales unde?

Aşa s-ar putea face o scurtă descriere a situaţiei de neimaginat din comuna Rucăr.

În noaptea de 14 spre 15 noiembrie, ursul a atacat. A intrat în gospodăria familiei Idor şi  a măcelărit doi porci. Nu i-a omorât, doar i-a rănit destul de grav. Din acea noapte, familia Idor suferă văzându-şi animalele în agonie! Da, în agonie, pentru că nimeni nu-şi asumă un gest pur omenesc, acela de a le curma suferinţa. Nu, pentru că trebuie să vină cei de la ITRSV şi DSV carte să constate pagubele şi să dea verde pntru stoparea suferinţei. Ei nu muncesc sâmbăta şi duminica!

„ Porcii sunt în agonie. Suferă groaznic. Nu pot face nimic pentru că cei de la comisia care trebuie să constate ce a făcut ursul, nu vin sâmbătă şi duminică. Stau şi mă uit la ei cum suferă. Ce hal de oameni suntem?”, spun cei din familia Idor.

Sâmbătă, nemaiputând suporta ce se întâmplă în zona Luncă din Rucăr, localnicii s-au strâns la familia Idor şi au dorit sa afle ce fac autorităţile. Oamenii sunt revoltaţi de viteza de reacţie a autorităţilor: „Atât îi interesează pe ei suferinţa noastră, da a noastră, că ne doare când ne vedem animalele suferind. Noi creştem porci, vaci, oi, dar nu vrem să le vedem suferind. Urşii vin des aici la Rucăr. A mai omorât ursul o vacă şi doi porci la un om din comună. Acela a ales să îşi vadă de treaba lui, le-a curmat suferinţa, a pierdut bani, dar cel puţin nu i-a ţinut în agonie până ce şmecherii de la Piteşti să îşi mişte fundurile odihnite în teritoriu”, spune un rucărean.

La familia Idor stau şi aşteaptă reacţia autorităţilor de la Piteşti, cateva zeci de oameni din sat. Aceştia spun că, acum se vede interesul aleşilor de la centru faţă de cei din teritoriu.

„Acum, putem să îi sancţionăm şi noi pe ăştia din functiile publice. Le arătăm noi acum la turul doi. Cum ne respectă ei pe noi, aşa îi servim şi noi cu votul nostru. Aşa respect, aşa vot!”, spune un rucărean.

About The Author

Related posts