Două persoane prinse în flagrant în timp de încercau să mituiască un poliţist!

Două persoane prinse în flagrant în timp de încercau să mituiască un poliţist!

Ofițerii de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) – Direcţia Anticorupţie pentru Municipiul Bucureşti şi Judeţul Ilfov, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București, au procedat pe data de 23 noiembrie a.c., la prinderea în flagrant două persoane (mamă și fiu) care au încercat să mituiască un polițist.

În fapt, beneficiind de sprijinul moral al mamei sale, M.C.N. a dat cu titlu de mită suma de 100 de lei unui agent de poliție din cadrul D.G.P.M.B. – Brigada Rutieră – în scopul de a nu-şi îndeplini atribuţiile de serviciu, respectiv a nu-i aplica sancțiuni contravenționale și a nu-i suspenda dreptul de a conduce pe o perioadă de 30 de zile.

În urma unui apel primit la linia verde anticorupție 0800.806.806 în cursul zilei de luni, 23 noiembrie, Direcţia Anticorupţie pentru Municipiul Bucureşti şi Judeţul Ilfov a fost sesizată de doi polițiști în cadrul DGPMB-BPR, cu privire la faptul că, în timp ce îşi exercitau atribuţiile de serviciu pe linia de muncă poliție rutieră, au identificat și oprit în trafic pe M.C.N., care a trecut pe culoarea roşie a semaforului la intersecţia B-dul Corneliu Coposu cu B-dul IC Brătianu.  Cu privire la cele două persoane (mamă și fiu) s-a pus în mișcare acțiunea penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de dare de mită, prev. şi ped. de art. 290 C.p., și complicitate la dare de mită, prev și ped de art. 48 rap. la 290 C.p., dispunându-se cercetarea în continuare a celor doi inculpați sub control judiciar. La activitatea de prindere în flagrant, lucrătorii Direcţiei Anticorupţie pentru Municipiul Bucureşti şi Judeţul Ilfov au beneficiat de sprijinul Serviciului Operații și al Serviciului Tehnic din cadrul DGA.

About The Author

Related posts