Dragă iubitor de natură, implică-te, mâine se decide azi!

Dragă iubitor de natură, implică-te, mâine se decide azi!

Un organism minuscul, de 100 nanometri, a expus fragilități gigantice: umane, economice, sociale, de mediu, structurale. Sistemul public de sănătate e într-o criză acută, iar dificultatea statului de a gestiona situația ne arată unde pot duce lipsa unor politici publice coerente, progresiste și finanțate corespunzător, corupția și nepotismul, o justiție părtinitoare, un sistem de învățământ slab, o presă și o societate civilă lovite și vulnerabilizate constant. Criza COVID-19 ne oferă însă și o șansa majoră de a îndrepta lucrurile, de a porni pe un nou drum.

Orice măsură luată astăzi trebuie să așeze fundația pentru o tranziție către o altfel de societate: echitabilă, sustenabilă, construită în jurul binelui comun și cu grijă pentru natură. Am plecat de la aceste principii, am consultat și organizatii cu expertiză în domeniile sănătate, economie, mediu, învățământ, democrație, și îți propunem un manifest cu un set de măsuri care credem noi că pot ajuta România să se facă bine.

Alegerile pe care autoritățile le fac acum pentru a lupta împotriva pandemiei, în efortul de a rezolva criza sistemului de sănătate și de a diminua șocurile din economie, vor avea un impact profund asupra viitorului nostru. E momentul ca decidenții să acționeze vizionar și transparent pentru a fi pregătiți în fața următoarelor crize: economică, climatică, ecologică, de sănătate.

Nu ne vom întoarce la normal. Acel „normal” era, în fapt, problema. Normalizaserăm lăcomia, injustiția, epuizarea, deșertificarea, extracția, externalitatea. Ni s-a dat o nouă șansă, hai să n-o ratăm!

Cetățeni, oameni de știință, artiști, organizații, autorități, leaderi de opinie, toți cei care se implică în bunul mers al umanității sunt invitați să se alăture acestui manifest.

Semnează-l și tu aici: www.mainesedecideazi.ro!

Îți mulțumim!
Echipa CARPATHIA

About The Author

Related posts