Dublu eveniment la Câmpulung, pentru maestrul Thury Ștefan
Dublu eveniment la Câmpulung, pentru maestrul Thury Ștefan

Dublu eveniment la Câmpulung, pentru maestrul Thury Ștefan

De peste 20 de ani a devenit tradiţie ca în preajma Sfintei Marii, maestrul Thury Ştefan să organizeze o expoziţie personală. Aceasta cuprinde două evenimente importante şi anume: naşterea artistului pe 14 august şi sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului care are locul ei în tablourile expuse.

Actorul, balerinul și artistul Thury Ştefan a ales să se stabilească la Câmpulung printre musceleni. Figura sa impozantă a creat de-a lungul celor două veacuri o serie de întâmplări dar mai ales o colecție de sculpturi în cupru impresionantă. Thury Ştefan a creat o serie de lucrări care fac parte dintr-o serie de colecții particulare sau pot fi admirate în anumite zone și locuri din Muscel.

În fiecare an, pe data de 14 agust când maestrul mai bifează în calendarul vieții un an de înțelepciune a realizat câteo expoziție personală ca și recunoștință pentru muscelenii care l-au adoptat.

Anul acesta Thury Ştefan a împlinit 79 de ani și în holul unui complex din Câmpulung s-a vernisat expoziția anuală a artistului. ,,Aceste lucrări nu puteau lua naștere fără sprijinul soției mele, le discutăm, uneori ne și certăm puțin, dar până la urmă iese ceva foarte bun și îi mulțumesc lui Dumnezeu că mi-a dat o nevastă extraordinară. Adevărații mei prieteni au venit să îmi vadă lucrările aceasta fiind bucuria unui artist”, a declarat maestrul Thury Ştefan. Maestrul a mai fost felicitat de pictorii cenaclului I.D Negulici și de pictorii musceleni. Pe simeze au tronat lucrările făcute în ultimul an dar și lucrări la care maestrul le are la suflet. Și cum se putea numi această expoziție decât pași de dans în metal.

About The Author

Related posts