După ce și-a dat demisia din partid, DNA cere încuviințarea Parlamentului pentru cercetarea lui Adrian Miuțescu!
După ce și-a dat demisia din partid, DNA cere încuviințarea Parlamentului pentru cercetarea lui Adrian Miuțescu!

După ce și-a dat demisia din partid, DNA cere încuviințarea Parlamentului pentru cercetarea lui Adrian Miuțescu!

După ce și-a dat demisia din partid, DNA cere încuviințarea Parlamentului pentru cercetarea lui Adrian Miuțescu! Deputatul Adrian Miuțescu și-a dat ieri demisia din Partidul Național Liberal, alături de Ludovic Orban și ceilalți parlamentari liberali dezafiliați.

Deputatul argeșean și-a depus demisia la sediul PNL, din capitală, după 31 de ani în care a fost membru al partidului, perioadă în care a ocupat mai multe funcții de conducere și de demnitate publică.

Astăzi, DNA cere încuviințarea Parlamentului pentru cercetarea fostului lider al PNL Argeş, Adrian Miuțescu.

institutiilestatului.ro

”Cauza mediatizată prin comunicatul nr. 932/VIII/3 din data de 12 noiembrie 2021, în considerarea prevederilor legale și constituționale, procurorul șef al DNA a inițiat procedura necesară în vederea încuviințării, de către Camera Deputaților, a percheziției informatice în dosarul penal privind pe Miuțescu Gheorghe Adrian, în prezent deputat în Parlamentul României, suspect pentru săvârșirea a opt infracțiuni de folosire a influenței sau autorității de către o persoană care deține o funcție de conducere într-un partid, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite (art. 13 din Legea 78/2000).

Concret, procurorul șef al DNA a transmis procurorului general al PÎCCJ referatul și dosarul penal (9 volume) întocmite de procurorii din cadrul Serviciului teritorial Pitești, pentru a fi înaintate ministrului Justiției, astfel încât acesta să solicite Camerei Deputaților, în baza art. 72 din Constituția României, art. 23 alin. 1 si art. 24 din Legea 96/2006 republicată, privind Statutul deputaților și senatorilor, art. 222 alin. 1 și 2 din Regulamentul Camerei Deputaților, încuviințarea percheziției informatice.

Percheziția informatică este o activitate prevăzută de Codul de procedură penală necesară pentru descoperirea și strângerea probelor în procesul penal, iar în cazul membrilor Parlamentului, efectuarea acestei activități este condiționată strict de votul plenului Camerei din care face parte parlamentarul respectiv.”, arată un comunicat DNA.

About The Author

Related posts