EDUXANIMA la Biblioteca Judeţeană „Dinicu Golescu”

EDUXANIMA la Biblioteca Judeţeană „Dinicu Golescu”

În cadrul activităţii „Copii şi Animale”,  realizat de EDUXANIMA în colaborare cu Biblioteca Judeţeană Argeş „Dinicu Golescu”, copiii prezenţi au avut parte de un moment artistic de poveste.. A fost povestea căţeluşei Mathilda – „O prinţesă adevarată”, citită de actriţa Mirela Dinu, invitat special al  Andrei Arsene- director Program Educaţional Eduxanima.
Interpretarea, plină de sensibilitate şi dragoste, a Mirelei Dinu, a provocat copiilor multă emoţie şi încântare, actriţa subliniind încă odată, că fiecare dintre ei este un prinţ sau o prinţesă, că toţi au această lumină interioară – Iubirea, din care se nasc faptele frumoase.

Copiii au aflat despre animalele pe cale de disparitie, din Romania, că principalele cauze sunt vânătoarea şi afectarea habitatului acestor specii de animale.
Părerea copiilor despre vânătoare? Un NU hotărât şi unanim exprimat! Şi-au amintit cu tristeţe de micul Bambi, care a rămas fără mamă, din cauza vânătorilor, de Cruella de Vil, din povestea „101 dalmaţieni”, care purta numai haine din blană şi voia blăniţa drăgălaşilor pui dalmatieni.
Stiau deja că este o mare diferenţă între animale, care vaneaza din instict, pentru a se hrani, si oameni, care vaneaza din placere. Impresionanta si neasteptata a fost specificatia unui baietel de 8 ani, care a spus ca el si-a propus, mai demult, sa nu mai manance carne. De ce? „Asa vreau eu! Eu iubesc animalele si nu le omor! Stiti.. am gasit odata doua rame, de-astea care traiesc in pamant. Nu le-am omorat! Le-am pus intr-o cutie si le-am plimbat putin prin curte!” Asta da, iubire.. Bineînteles ca nici ramele nu se asteptau la asa ceva, dar cei de faţă, cu atat mai putin…

După ce s-au amuzat de aventura ramelor, distracţia a continuat cu jocuri-concurs iar la final, toţi copiii au primit abţibilduri.

About The Author

Related posts