Ei sunt cei care și-au văzut visul împlinit! VIDEO

Ei sunt cei care și-au văzut visul împlinit! VIDEO

Ei sunt cei care și-au văzut visul împlinit! 32 de soldaţi gradați profesionişti au intrat în familia Armatei Române.

Emoții și lacrimi au trăit familiile celor care au făcut legământ de pace cu România în Centrul de Perfecţionare Apărare CBRN „Muscel” din Câmpulung. 32 de soldaţi gradați profesionişti au rostit, în data de 11 ianuarie la „Ceremonia de depunere a Jurământului Militar” următorul legământ:

„EU…, JUR CREDINŢĂ PATRIEI MELE- ROMÂNIA. JUR, SĂ-MI APĂR ŢARA CHIAR CU PREŢUL VIEŢII. JUR, SĂ RESPECT CONSTITUŢIA, LEGILE ŢĂRII ŞI REGULAMENTELE MILITARE ! AŞA SĂ-MI AJUTE DUMNEZEU!”.

Este jurământul militar prin care tinerii care au ales cariera militară se angajează să slujească cu devotament şi spirit de sacrificiu ţara şi valorile ei democratice. Acești soldați gradați profesioniști parcurg Programul de Instruire în perioada 25.11.2019 – 06.03.2020.

Despre actul unic al angajării solemne şi responsabile al tinerilor militari a luat cuvântul colonelul Ovidiu Nicolae Stănescu, comandantul centrului CBRN „Muscel” cel care a subliniat importanţa acestui moment în viaţa fiecăruia şi al armei din care fac parte.

La ceremonie au participat viceprimarul Mărgărin Blidaru, fostul primar al Lereștiului, Ion Berevoianu – a fost cu mult timp în urmă locțiitorul comandantului CBRN „Muscel” generalul Nicolae Popescu, șefii instituțiilor, preotul militar, Gheorghe Nicolescu, șeful de Stat Major, Florin Ivan și alte cadre în rezervă și retragere.

Plini de curaj și devotament pentru patria românească tinerii au îmbrăcat haina militară, din dorința de a face o carieră de renume, motivați de patriotism.

Soldat gradat profesionist, Florin Ivan- ,,A fii militar în armata Română înseamnă în primul rând curaj, devotament și patriotism. Mi-am ales cariera militară, fiind o pasiune mai veche de-a mea, încurajată și de rude, mai având frați și alte neamuri, în sistemul militar. Am făcut tot posibilul să-mi îndeplinesc visul”. Evenimentul s-a încheiat cu intonarea imnului national al României.

About The Author

Related posts