Electric camping s-a organizat în „poarta” Munților Făgăraș

Electric camping s-a organizat în „poarta” Munților Făgăraș

Asociația My Transylvania în parteneriat cu Fundația Conservation Carpathia continuă seria evenimentelor ce promovează satul românesc, produsele locale și frumusețea naturii și a organizat un prim eveniment la Dâmbovicioara – Electric camping. A fost rost de drumeție, de bucurie și infuzie de natură sălbatică la Dâmbovicioara.

Aici este poarta principală de intrare în Munţii Făgăraș prin Valea Dâmboviţei, în Munţii Piatra Craiului prin Valea Dâmbovicioarei, în Munţii Bucegi şi Munţii Leaota prin Valea Cheii.

Electric camping a reunit circa 50 de participanți din Brașov, Pitești, Zărnești, Bucuresti, Iași și Spania, iubitori de natură, oameni interesați de activități inedite, de muzică, mâncare gustoasă și de frumusețea Dâmbovicioarei.

După o drumeție ghidată pe Valea Cheii și o vizită la meșterul care face șiță, invitații s-au bucurat de un brunch cu brânzeturi de oaie și de vacă, plăcintă cu urdă sărată și mărar, slănină, jumări, câteva legume aduse de peste deal, pâine de la Rucăr, urdaș cu mămăligă și sloi de porc și cocoș, gogoși, nuci umplute și plăcintă dulce cu urdă și afine.

Seara a fost animată de cei doi tineri din trupa Hoinarii, care au cântat la fluier și chitară. Noaptea a continuat cu muzică electronică mixată de DJ DEX și DJ MEET MTD. Vremea bună, aerul curat, priveliștea frumoasă, cerul înstelat, luminile cortului și ale cerului, prezentările echipei CARPATHIA, mâncarea, locația evenimentului și legendele locului au fost apreciate de invitații de la Electric camping.

„Dorim să promovăm comunitățile din vecinătatea munților Făgăraș și ne dorim să creăm modele de venituri alternative pentru oameni. Bunăstarea noastră depinde de natură, de alegerile pe care le facem în fiecare zi. Ecoturismul este segmentul cu cea mai mare creștere anuală, între 20-24%, iar România are toate ingredientele necesare pentru a fi un lider european în acest domeniu. Noi, prin organizarea acestor evenimente, încercam să creăm un lanț de servicii sătești, din care să aibă de câștigat, într-un mod prietenos cu mediul, mai mulți localnici, care se implică: cei care pun la dispoziție produsele, cei care gătesc, gazdele etc.”, declară Georgiana Andrei, Specialist comunicare FCC și coordonator eveniment.

„Iar pentru oaspeți contează distracția, dar și sentimentul placut că și ei contribuie atât la bunăstarea localnicilor, cât și la importanța păstrarii naturii intacte! Vom continua aceste inițiative și în ale comune unde proiectul CARPATHIA este prezent”.

Un eveniment organizat cu sprijinul Primăriei Comunei Dâmbovicioara, a Centrului de Informare Turistică Dâmbovicioara și a Taberei Oratia.

Despre proiect

Proiectul Fundației Conservation Carpathia a început în 2009 prioritar cu protejarea de păduri în estul munților Făgăraș. A continuat începând cu 2012 cu refacerea zonelor tăiate ras și cu administrarea de fonduri cinegetice. Iar în ultimii ani fundația a început să se implice activ și în promovarea zonei, în organizarea de evenimente locale și de programe educaţionale pentru elevi, toate pentru sublinia unicitatea valorii naturale a munţilor Făgăraş.

Proiectul Conservation Carpathia este unic în România și reprezintă una din cele mai importante inițiative de conservare din Europa.

About The Author

Related posts