Elevi de la Carol I participă la cea de-a 5 ediție a concursului international Moot Court!

Elevi de la Carol I participă la cea de-a 5 ediție a concursului international Moot Court!

În perioada 26 ianuarie -1 februarie 2020, orașul Gdynia din Polonia găzduiește cea de-a 5 ediție a concursului international Moot Court pentru elevi.


Colegiul Național Pedagogic “Carol I” din Câmpulung participă la competiția “Moot Court International” din Gdynia cu opt elevi – Bertha Zidaru, Emanuela Grigorescu, Georgiana Pătru, Bianca Godea, Teodor Manu, Ioana Manole, Cătălina Vlad, Sânziana Șendroiu, coordonați de prof Laura Căciulă și aflați sub îndrumarea de specialitate a avocatei Brîndușa Popescu.


Organizatorul este Justice Resource Center (JRC) din New York, un parteneriat public / privat înființat în 1991, al cărui mandat este acela de a dezvolta, implementa, reproduce și evalua proiecte de învățământ legate de lege, care au un impact pozitiv asupra populației de vârstă școlară.

Un alt partener al acestei competiții este Fundația Nederland-România, reprezentată de Cristina Cristescu (absolventă a Colegiului nostru), de altfel, Fundație prin care o mare parte din elevii Colegiului Național Pedagogic ”Carol I” au participat și au fost angrenați activ la o serie de proiecte europene.


In acest an la Gdynia au intrat în competiție tineri din Statele Unite ale Americii, Polonia, Mongolia, Africa de Sud, Saint Marten, Venezuela, Scoția, Bulgaria, Rusia, Zimbabwe și Azebaidjan.


Cazul fictiv dezbătut în competiția Moot Court a fost elaborat folosind regulile și legile Curții Penale Internaționale și este o simulare a unui proces legat de crime de război.

Elevii vor intra în rolul acuzării, respectiv al apărării și vor fi jurizați de judecători reali din Polonia.


Urăm succes echipei României și indiferent de rezultate, participarea la un concurs internațional de nivelul acesta reprezintă o șansă extraordinară pentru dezvoltarea personală a oricărui tânăr.  

About The Author

Related posts