Elicopterul Armatei care a survolat Câmpulungul nu pulverizează substanţe dezinfectante

Elicopterul Armatei care a survolat Câmpulungul nu pulverizează substanţe dezinfectante

Un elicopter al Armatei a survolat astăzi la prânz Câmpulungul iar locuitorii orașului au intrat în panică, fiind și așa într-o stare de tensiune datorită informațiilor pe care le primesc zi de zi de la posturile de televiziune legate de Covid 19.

La redacție am primit sute de mesaje prin care am fost întrebați ce caută elicopterul Armatei pe deasupra Câmpulungului, dacă acesta pulverizează substanţe dezinfectante și dacă este nevoie ca cetățenii să închidă geamurile.

„Această informație este în totalitate falsă”, precizează Ministerul Apărării, care adaugă că nu a primit o astfel de misiune şi că elicopterele din dotarea armatei nu au oricum astfel de capabilităţi tehnice care să permită dispersarea/pulverizarea de substanțe lichide în aer.

Acest elicopter al Armatei care a fost văzut survolând Câmpulungul participă la un amplu exercițiu militar al forţelor continentale, Spartan 2019 care se defășoară la Buzău.

Sute de paraşutişti, avioane de luptă F16 şi aeronave grele de transport din cinci state europene sunt mobilizate în judeţul Buzău. Este prima oară când ţara noastră găzduieşte un amplu exerciţiu militar al forţelor continentale, Spartan 2019. Misiunile simulează situaţii reale de război şi au ca scop o mai bună cooperare între forţele aliate în cazul unui conflict real.

About The Author

Related posts