EMANUEL SOARE: Nu este contextul creat pentru carantinarea vreunei localități din Argeș

EMANUEL SOARE: Nu este contextul creat pentru carantinarea vreunei localități din Argeș

Prefectul Emanuel Soare a declarat că niciuna dintre cele 12 localităţi din judeţ vizate pentru carantinare nu îndeplineşte criteriile de închidere.

Prin urmare, cel puţin până la şedinţa de mâine a Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă, nicio localitate a judeţului Argeş nu va fi carantinată.

Prefectul Emanuel Soare, declarații după întâlnirile cu primarii, despre măsurile care vor fi luate în continuare în contextul pandemiei de Covid-19:

“Nu avem în acest moment date care să ne conducă spre adoptarea ultimei soluții – carantina. Mâine vom organiza ședința CJSU și vom discuta ce măsuri suplimentare vom adopta. Nu este contextul creat pentru carantinarea vreunei localități din Argeș. (…) Răspândirea comunitară este pe întreg teritoriul județului. Sunt anumite localități care erau pe o listă scurtă, dar trendul este descendent, sau sunt focare identificate în centre de asistență socială. Din analizele preliminare, din acest moment, nicio localitate nu îndeplinește toate criteriile pentru carantinare”.

Primarii celor 12 localități care sunt vizate de carantinarea vor ataca decizia CJSU daca se va hotărî închiderea acestora.

“Primarii vor ataca în instanță carantinarea. Nu dai telefon la București sa întrebi dacă poți să ieși sa bei o cafea. Știm cu toții cum a intrat pe ușa din dos, dar trebuie să sune primării sau să îi cheme să discute. Nu poți să iei peste picior și să asculți de la București cum îți spune să carantinezi. Refuz să cred că există atâta iresponsabilitate” a spus Ion Mînzînă.

About The Author

Related posts