Este ziua de naștere a P.F Daniel! A vizitat Câmpulungul! GALERIE FOTO!
Este ziua de naștere a P.F Daniel! A vizitat Câmpulungul! GALERIE FOTO!

Este ziua de naștere a P.F Daniel! A vizitat Câmpulungul! GALERIE FOTO!

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, aniversează vineri, 22 iulie 2016, împlinirea vârstei de 65 de ani.

În aceste zile, Patriarhul României se află la Mănăstirea Sfânta Maria – Techirghiol pentru a evalua lucrările de pictură și reamenajare de la această vatră monahală – stavropighie patriarhală. În ziua de 22 iulie 2016, la biserica Mănăstirii Sfânta Maria – Techirghiol, după Sfânta Liturghie, de la ora 12:00, va fi oficiată o slujbă de Te Deum ca mulțumire adusă lui Dumnezeu pentru împlinirile recente din viața Bisericii Ortodoxe Române, poporului român și Preafericitului Părinte Patriarh Daniel. În aceeași zi, o rugăciune de mulțumire la aniversarea zilei de naștere a Patriarhului României va fi rostită și în timpul Sfintei Liturghii oficiată la Catedrala Patriarhală.

Sărbătoarea oficială a Preafericitului Părinte Patriarh Daniel este în ziua de 30 septembrie a fiecărui an, data întronizării Preafericirii Sale în demnitatea de Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române (30 septembrie 2007). Cu câteva luni înainte să ajungă Patriarhul României, pe vremea când era Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, Daniel Ciobotea a venit la Câmpulung în data de 14 mai 2007. Acesta fiind însoțit de Î.P.S Calinic a făcut o scurtă vizită la mânăstirea Negru Vodă unde i-a binecuvântat pe elevii Seminarului de Teologie ,,Iustin Patriarhul” pe vremea când preotul Libianu era director. A urmat apoi o poză de colecție pe care Ziarul din Muscel o deține în arhivă, pe scările mânăstirii cu toți cei care i s-au alăturat viitorului Patriarh al României, Daniel.

 

About The Author

Related posts