Femeile de etnie romă au acceptat testarea gratuită Babeș Papanicolau. VIDEO
Femeile de etnie romă au acceptat testarea gratuită Babeș Papanicolau. VIDEO

Femeile de etnie romă au acceptat testarea gratuită Babeș Papanicolau. VIDEO

Pentru prima dată la Câmpulung a început campania de testare gratuită Babeș Papanicolau. Doamnele și domnișoarele din Câmpulung și Bughea de Sus au primit cu încredere această veste și s-au înscris în număr foarte mare în doar câteva zile. În cele două localități va veni o caravană mobilă, cu medici specialiști de la București, pentru recoltarea de probe și interpretarea analizelor.

,,Testarea este esențială, iar acum vă oferim asta gratis. În plus, dacă în urma testului se depistează probleme de sănătate, veți beneficia de tratament gratuit”, au declarat cei implicați în această campanie.

În localitatea Bughea de Sus și Câmpulung au fost încheiate protocoale cu primăriile. Femeile sunt informate despre posibilitatea de a efectua gratuit aceste teste Babeș Papanicolau. Apoi se fac programările pentru testare. Dacă se depistează boală, femeile vor fi ajutate să ajungă la București pentru investigații suplimentare și tratament.

De la Bughea de Sus sunt peste 300 de femei informate, 115 s-au înscris și au participat la instruire, astfel pe 6 august în fața Căminului Cultural va fi amplasată caravana mobilă, iar recoltările vor fi făcute de medicii specialiști care vin de la București. Programul este de la 10.30 până la 16.30, vor fi investigate 12 femei pe oră. Legătura cu aceste femei se va face prin mediatorii sanitari, pentru a fi programate din 5 în 5 minute pentru testare.

La Câmpulung se va face în curtea Policlinicii testarea femeilor în data de 10 august. Cele care doresc să se testeze sunt rugate să ia legatura cu primăriile din cele două localități sau la sediul organizației. În luna august acțiunile vor începe și în Lerești și Mioveni, au mai declarat reprezentanții romilor în cadrul unei conferințe de presă.

About The Author

Related posts