4.6 C
Campulung Muscel
sâmbătă, 26 noiembrie, 2022

Femeile se bat pe această meserie. Pot câștiga și 2.000 de euro pe lună

Alte Știri

Tot mai multe femei din Iași vor să devină tractoriste. Fie pentru că a devenit o meserie bine plătită, fie pentru că agricultorii nu găsesc tractoriști ori că obțin punctaje mari la proiectele europene, ieșencele se înscriu la cursurile organizate de Direcția Agricolă. În ultimii 3 ani, 10 femei au finalizat aceste cursuri.

A crescut numărul femeilor din Iași care vor să devină tractoriste. Acestea se înscriu la cursurile organizate de Direcția pentru Agricultură Județeană (DAJ) Iași din diverse motive. Una dintre absolventele cursului de tractorist este Monica Balla. Producătoarea se ocupă împreună cu familia de 5,7 hectare cu lavandă, în comuna Românești, Iași. Spune că cineva trebuia să conducă tractorul și s-a apucat de cursuri, dar nu i se pare dificilă această meserie.

Sute de ieșeni finalizează anual cursurile organizate de Direcția Agricolă pentru apicultori, tractoriști sau lucrători în cultura plantelor și zootehnie. Femeile din Iași, dar nu numai, care vor să se înscrie la cursurile de tractorist pot cere informații de la Direcția Agricolă, următorul curs fiind programat în luna octombrie 2022.

Ultimele Știri

Autogara Montana din Câmpulung. Adevărat focar de infecție…VIDEO

Autogara Montana din Câmpulung. Adevărat focar de infecție...S-a împlinit un an de când primăria Câmpulung a eliberat un certificat de...

Alte știri din aceeași categorie