FOTO/VIDEO. Scene apocaliptice în Rucăr!

FOTO/VIDEO. Scene apocaliptice în Rucăr!

Codul portocaliu de inundații din zona de nord a județului Argeș a făcut prăpăd în Rucăr, vineri după-amiază. O femeie a fost luată pe sus de viitura care i-a măturat locuința și a suferit fracturi la picioare.

,,Am găsit-o pe femeie în casa ei. Eu am putut ajunge la ea cu oamenii de la intervenții. Am intrat în casă cu mai multe persoane și am găsit-o cu picioarele prinse între masă și frigider. Nu s-a mi putut extrage de acolo pentru că bolovanii și lemnele i-au intrat în casă după ce au fost aduse de viitură. Am luat-o pe sus, am suit-o la mine în mașină și am plecat înaintea Ambulanței. Cadrele medicale au rămas blocate în trafic deoarece la intrarea în Rucăr, pe DN 73 a fost drumul blocat mai multe ore din cauza viiturii. Tocmai pe dealul Mateiașului au preluat-o cei de la ambulanță pe femeie cu picioarele rupte. Este din Constanța și are casă la Rucăr”, a declarat viceprimarul Rucărului, Ion Pârnuță.

Și o fetiță de 12 ani a trecut prin clipe de groază după ce apele furioase au smuls-o din fața casei. Iar mașinile au fost purtate ca niște jucării de șuvoaie și proprietarii le-au găsit îngropate în noroi.

Localnicii îşi amintesc cu groază vuietul pe care l-au auzit înainte ca viitura să distrugă totul în cale şi să lase în urmă un peisaj apocaliptic.

Localnic: “Prăpădul lui Dumnezeu! Prăpădul lui Dumnezeu! Se vede catastrofa!”

Localnic: “Am auzit o vuitura mare, când am deschis uşa erau lemnele, buştenii, maşinile pluteau ca lemnele pe apă.”

Furia apei a fost atât de mare un autoturism a fost îngropat în mâl, la câteva zeci de metri distanţă. Acum proprietarii fac bilanţul pagubelor uriaşe.

Ionel Dulamă, primarul comunei Rucăr: “Acest canal betonat, care a fost înfundat, s-a creat acest baraj şi de acolo s-a pornit apa pe lângă canalul betonat. Sunt cinci case foarte afectate, o persoană pe care am găsit-o îngropată în nămol.”

Localnicii au fost avertizaţi prin sistemul RO-Alert că este cod portocaliu de vreme rea, iar zece persoane au fost evacuate din calea apelor.

Sătenii, disperaţi după ce natura şi-a arătat forța, vorbesc despre defrişări ilegale făcute în zonă şi despre autorităţi care ar fi închis ochii fără să se gândească la urmări.

Localnic:“A tăiat pădurea şi se vede dezastrul care s-a făcut!”

Din cauza aluviunilor venite de pe dealuri, drumul naţional dintre Piteşti şi Braşov a fost blocat zeci de minute. Iar câteva curţi din comună Dragoslavele au fost inundate.

About The Author

Related posts