web analytics
Breaking News

Gaze naturale pentru cei 4024 de locuitori din Bălilești

Gaze naturale pentru cei 4024 de locuitori din Bălilești

Sistemul de alimentare cu gaze care ar urma să deservească 4024 de locuitori, va dezvolta economic comuna și va conduce la creșterea standardelor de viață ale comunității.

Pentru a-și demonstra seriozitatea, primarul Cătălin Turturică este dispus să aloce toate fondurile necesare pentru finanțarea lucrărilor și speră ca în maxim doi ani obiectivul să fie finalizat.

Este vorba despre construirea unei rețele de aducțiune și distribuție a gazelor naturale în satele comunei Bălilești, cum ar fi Băjești, Valea Mare – Bratia, Golești, Priboaia, Poienița, Ulița. Pașii în această direcție au mai fost făcuți. Spre exemplu, la data de 3 august ANRE a avizat studiul de fezabilitate pentru sistemul de alimentare cu gaze naturale.

O rețea de alimentare cu gaze naturale pentru  toate satele din Bălilești va conduce la dezvoltarea micii industrii, în special pentru prelucrarea produselor agricole, a prestărilor de servicii, meșteșugurile, precum și activități nonagricole și agricole.

Toate aceste activități vor crea noi locuri de muncă, cu precădere pentru tinerii absolvenți de școli profesionale din mediul rural. De asemenea, distribuirea gazelor naturale va contribui la ridicarea nivelului de trai, la un standard de viață civilizat pentru locuitorii din zonă.

Aducerea gazului în această zonă va reduce cheltuielile administrației locale cu încălzirea în sediul primăriei, școli, dispensare medicale, alte unități sociale, precum și în gospodăriile populație.

About The Author

Related posts