20.7 C
Campulung Muscel
marți, 9 august, 2022

Gheorghe Zamfir: Argeșeanca Maria Mădălina Lupu este prima madonă a naiului mondial

Alte Știri
Maria Mădălina Lupu a început să studieze naiul de la vârsta de 8 ani sub îndrumarea profesorului Ionuț Cîrstea, iar de câțiva ani este eleva maestrului Gheorghe Zamfir. Este eleva Liceului de Arte “Dinu Lipatti” la catedra profesoarei Gina Sandu, în penultimul an.
Din copilărie a îndrăgit folclorul și instrumentele tradiționale. Cântă la cimpoi, ocarină, tâlv, tilincă, fluier, caval, nai și, recent, studiază flautul.
Pe parcursul anilor a obținut peste 100 de premii la festivaluri și concursuri și a participat la turnee internaționale în Cehia, Croația, Olanda, Germania, China, Grecia, Turcia și Bulgaria.
La teatrul „Al. Davila” îl întâlnește pe Paul Surugiu prin proiectul ART by Fuego, alături de care participa la trei turnee naționale consecutive.

 

Este invitată a doamnei realizator Gheorghița Nicolae pentru cea de a patra oară în cadrul emisiunii Tezaur folcloric. A mai participat și la alte emisiuni foarte cunoscute, precum “O dată în viață” – realizator Iuliana Tudor, “Favoriții sunteți voi”, “Drag de România mea”- Paul Surugiu.
În 2017, este prezentă la festivalul naiului de la Găești unde îl întâlnește pe maestrul Gheorghe Zamfir, alături de care studiază până în prezent. În 2018 a participat la concertul extraordinar “Gheorghe Zamfir și prietenii” din Piața Constituției, cântând pe aceeași scenă cu artiști de renume mondial: Avi Toledano, Andrea Griminelli, Enrico Macias, Petruta Küpper, Jean-Luc Faroux și mulți alții.
A colaborat în cadrul mai multor spectacole cu orchestra MApN – dirijori colonel Aurel Gheorghiță și loc.colonel Liviu Voicu.
Mădălina Lupu studiază și muzica clasică, evoluând la doua spectacole de marcă, în “Vrancea eroică” și în spectacolul sopranei Felicia Filip, sub bagheta dirijorului Daniel Jinga.
Ultimele Știri

Știați că în România există cel mai mare lac helioterm din lume?

Știați că în România există cel mai mare lac helioterm din lume? Este cunoscut faptul că România dispune de...

Alte știri din aceeași categorie