Ce partid veți vota la următoarele alegeri?

PSD
PNL
USR/PLUS
PMP
PRO ROMANIA
ALDE

Grădiniță de 500.000 euro în comuna Domnești!

Grădiniță de 500.000 euro în comuna Domnești!

Primăria Comunei Domnești, în calitate de beneficiar de fonduri Regio, a accesat finanțare nerambursabilă prin Programul Operațional Regional 2014-2020, în cadrul Axei prioritare 10 – „Îmbunătățirea infrastructurii educaționale”.

Obiectivul acestei aplicații depuse de administrația locală este de a moderniza grădinița din comună, asigurând astfel o calitate superioară a sistemului de învățământ preșcolar, fapt ce va genera o creștere a gradului de participare la nivelul educației timpurii și, ulterior, la nivelul învățământului obligatoriu.

Reabilitarea actualei infrastructuri și dotarea cu echipamente inovatoare vor conduce la creșterea numărului de preșcolari de la 75, la 100 de copii școlarizați, inclusiv copiii proveniți din grupuri dezavantajate. Proiectul are o valoare totală de 2.415.500,01 lei (507.212,90 euro), din care, aproximativ două milioane de lei reprezintă contribuția din Fondul European pentru Dezvoltare Regională, peste 300 de mii de lei este contribuția din bugetul de stat, în timp ce aproape 47 de mii de lei constituie cofinanțarea eligibilă a beneficiarului. Implementarea proiectului se realizează în 37 de luni, în perioada 23 mai 2018 – 31 mai 2021.

Obiectivele specifice:
– crearea unei baze materiale noi, creșterea gradului de inovare și tehnologizare în cadrul grădiniței existente prin reabilitatea acesteia și dotarea cu echipamente necesare; asigurării unui sistem de învățământ preșcolar eficient;
– creșterea numărului de preșcolari prin reabilitarea și modernizarea clădirii grădiniței.
Indicatori:
– 100 de persoane care vor beneficia de sprijin;
– creșterea de la 75 de persoane la 100 de persoane a numărului de copii școlarizați.
Beneficiari direcți:
– copiii de vârstă preșcolară înscriși la grădiniță, inclusiv copii cu CES și cei proveniți din grupuri dezavantajate ;
– părinții copiilor înscriși la grădiniță.

About The Author

Related posts