Helios și Dara au participat la Congresul Internațional de Salvare Montană CISA-IKAR

Helios și Dara au participat la Congresul Internațional de Salvare Montană CISA-IKAR

În perioada 19-23 octombrie, în staţiunea Borovets din Bulgaria  s-a desfășurat Congresul Internațional de Salvare Montană CISA-IKAR, congres mondial ce reglementează normele de intervenție la salvare în domeniul alpin.

La acest eveniment a fost reprezentat și județul Argeș, Ion Sănduloiu, şeful Salvamont Argeş, prezentând modul de organizare a comisiei de câini de avalanşă şi programa de pregătire a echipajelor de intervenţie (salvator montan şi câine de căutare). De asemenea, unitatea canină a Salvamont Argeș – cei doi câini border collie, Helios (4 ani) și Dara (3 ani) – a susținut demonstrații de intervenții în salvarea montană.

În urmă cu aproape doi ani, Asociaţia Naţională a Salvatorilor Montani din România a înfiinţat, ca urmare a demersurilor făcute de către Salvamont Argeş, în vederea creşterii numărului de unităţi canine de salvare/recuperare din avalanşă, “Brevetul Naţional pentru Unitate Canină de Intervenţie la Avalanşă”.

Anul trecut, la Padina, în munţii Bucegi, a avut loc, în premieră în ţara noastră şi în Salvamontul naţional, primul stagiu de verificare şi brevetare a unităţilor canine pentru avalanşă. Instructorul stagiului a fost chiar Ion Sanduloiu, însotit de câinele Helios.

About The Author

Related posts