Iată ce personalități din țară și străinătate au venit în Lerești!

Iată ce personalități din țară și străinătate au venit în Lerești!

Secretarul de stat, Alexandru Victor Micula a participat vineri, 23 septembrie 2016, la manifestările dedicate Centenarului Primului Război Mondial, de la Lerești, Câmpulung și Mateiaș, organizate de Ministerul Apărării Naționale.

Acțiunile comemorative au început cu o ceremonie militară în cadrul căreia a fost păstrat un moment de reculegere și au fost depuse coroane de flori la Cimitirul Internațional al Eroilor din localitatea Lerești (județul Argeș), care adăpostește morminte ale soldaților români, germani și austrieci. Printre participanții la ceremonie au fost Werner Hans Lauk, ambasadorul Republicii Federale Germania la București, însoțit de atașatul militar german la București și un contingent militar german, precum și însărcinatul cu afaceri al Republicii Austria în România. MAE a inclus marcarea Centenarului Primului Război Mondial și al României Moderne între prioritățile de diplomație publică și culturală ale misiunilor diplomatice, oficiilor consulare și institutelor culturale române, care vor contribui la derularea programului multianual tematic, care va culmina, în 2018, cu celebrarea Centenarului României Moderne.

 

Secretarul de stat pentru relaţia cu Parlamentul, informare publică şi creşterea calităţii vieţii personalului, Otilia Sava, la manifestările dedicate Centenarului Primului Război Mondial, în Cimitirul de Onoare Internațional al Eroilor, situat în localitatea Lerești, le-a explicat elevilor semnificația bujorului roșu sau bujorului de sânge, însemnul țării. Prezent la Lerești a fost și premierul Vasile Dâncu cel care a făcut ca eveimentul să înceapă mai devreme decât timpul stabilit, pentru a se încadra în timp de a ajunge la celelalte evenimente din Câmpulung și Valea mare Pravăț. Nu au lipsit nici politicienii Argeșului, de la PSD și PNL. La Lerești sunt înhumați circa 700 de militari morți în Primul Război Mondial. În județul Argeș, cele mai importante cimitire de război unde sunt înhumați și militari germani se află la Dragoslavele, Șuici, Lerești, Curtea de Argeș și Pitești.

About The Author

Related posts