Iată ce trebuie făcut ca dorinţele din noaptea Anului Nou să se îndeplinească!
Iată ce trebuie făcut ca dorinţele din noaptea Anului Nou să se îndeplinească!

Iată ce trebuie făcut ca dorinţele din noaptea Anului Nou să se îndeplinească!

Pentru ca dorinţele puse în noaptea de Anul Nou să se îndeplinească, psihologii recomandă stabilirea unui obiectiv realizabil, care are legătură cu realitatea. Studiile psihologice realizate de-a lungul timpului au demonstrat că cheia ducerii la îndeplinire a dorinţelor pe care, potrivit tradiţiei, fiecare şi le pune la cumpăna dintre ani, constă, întâi de toate, în împărţirea obiectivelor în paşi mici şi alungarea gândurilor negre privind un eventual eşec. Astfel, persoanele care procedează în acest fel reuşesc să-şi îndeplinească, pe tot parcursul noului an, dorinţa pe care şi-au pus-o în noaptea de Revelion.

Oferiţi-vă mici recompense pentru ca dorinţele puse în noaptea de Anul Nou să se realizeze cu adevărat, psihologul recomandă ca după fiecare etapă câştigată să vă oferiţi o mică recompensă şi să vă bucuraţi cu adevărat pentru orice pas, cât de mic ar fi el, al obiectivului la care aspiraţi. Puneţi-vă o singură dorinţă. Unul dintre marile secrete ale îndeplinirii promisiunilor făcute de Anul Nou este stabilirea unui singur obiectiv, căci, indiscutabil, şansele de succes sunt mult mai mari atunci când vă canalizaţi toată energia în direcţia acelui obiectiv.

Evitaţi obiectivele vechi, neîndeplinite Ideal ar fi să nu aşteptaţi până în noaptea de Revelion pentru a vă gândi la marea dorinţă, ci să reflectaţi cu mult timp înainte asupra acesteia. Mai mult, evitaţi să vă mai agăţaţi de planuri şi dorinţe vechi, pe care nu aţi reuşit să le îndepliniţi încă, pentru a evita alte posibile dezamăgiri.

Ţineţi evidenţa progreselor obţinute

Bine ar fi să vă notaţi pe un caiet atât planul pe care l-aţi întocmit pentru ducerea la îndeplinire a obiectivului propus, cât şi să evidenţiaţi orice progres făcut, dacă este posibil, chiar cu reprezentări grafice, pentru a avea o imagine cât mai corectă despre stadiul la care se află obiectivul dumneavoastră.

Dacă lucrurile nu vă ies întocmai planului, psihologul vă recomandă să nu vă lăsaţi descurajaţi şi să vă mobilizaţi, pentru că dacă vă doriţi cu adevărat, orice lucru este posibil. Important este să gândiţi pozitiv şi să consideraţi că aţi pierdut o luptă, nu şi războiul!

About The Author

Related posts