IGPR a coordonat şi monitorizat un exerciţiu în Argeş!
IGPR a coordonat şi monitorizat un exerciţiu în Argeş!

IGPR a coordonat şi monitorizat un exerciţiu în Argeş!

Timp de două zile în Argeş, se desfăşoară un exerciţiu privind modul de desfăşurare a căutărilor în cazurile de dispariţie. Exerciţiul s-a derulat pe data de 19 mai în zona Stefăneşti, iar pe 20 se derulează la Arefu.

Acest exerciţiu are menirea să ajute echipele de intervenţie să poată interveni, atunci când este o situaţie reală de dispariţie a unei persoane, să intervină prompt şi să găsească persoana dispărută.

Activitatea care s-a  desfășurat sub coordonarea și monitorizarea reprezentanților Inspectoratului General al Poliției Române, este de simulare a unor situații de dispariție a unor persoane și a modului de gestionare a acestor situații de către instituțiile participante.

Simularea a angrenat forțe din cadrul tuturor structurilor M.A.I.

Este vorba despre Inspectoratul General de Aviație, echipe canine din București, Prahova și Sibiu, specializate în localizarea persoanelor, Serviciul Public Salvamont Argeș, Direcția Silvică Argeș, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Argeş, reprezentanți ai Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență din cadrul primăriilor orașelor Mioveni și Ștefănești și Asociației Salvatorilor Voluntari 4×4 Rescue.

About The Author

Related posts