IJJ Arges: În ianuarie jandarmii argeşeni au participat la peste 1.000 de acţiuni!

IJJ Arges: În ianuarie jandarmii argeşeni au participat la peste 1.000 de acţiuni!

IJJ Arges: În ianuarie jandarmii argeşeni au participat la peste 1.000 de acţiuni!

Conferinţa de presă susţinută astăzi a avut drept subiect Activităţile desfăşurate şi rezultatele obţinute de Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Argeş în luna ianuarie 2019 care au vizat în principal planificarea, organizarea, coordonarea şi conducerea misiunilor de ordine publică executate pentru prevenirea şi combaterea fenomenului infracţional şi contravenţional cât şi pentru creşterea gradului de siguranţă al cetăţeanului.

S-a urmărit realizarea unui parteneriat real cu administraţia publică locală, cu instituţiile şi organismele nonguvernamentale şi s-a intensificat schimbul reciproc de date şi informaţii cu celelalte structuri abilitate ale statului, pentru cunoaşterea situaţiei operative şi organizarea dispozitivelor şi acţiunilor în funcţie de evoluţia fenomenului infracţional şi contravenţional, prevenirea şi combaterea cu fermitate a faptelor de natură să lezeze ordinea şi siguranţa publică.

Ordinea şi siguranţa publică

Structurile de ordine publică ale Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Argeş au executat 1.161 misiuni în luna ianuarie a acestui an, fiind angrenaţi 2.478 jandarmi, iar principalul obiectiv a fost creşterea gradului de siguranţă a cetăţeanului. 

Asigurarea şi restabilirea ordinii publice

În perioada de referinţă, Jandarmeria Argeş a asigurat ordinea publică la un număr de 18 de misiuni, fiind folosit pentru acest gen de misiune un număr de 132 de jandarmi.

Distribuţia misiunilor de asigurare a ordinii publice executate în luna august se prezintă astfel:

  • 2 misiuni de asigurare a ordinii publice cu ocazia desfăşurării unor manifestări cultural – artistice;
  • 4 misiuni de asigurare a ordinii publice cu ocazia desfăşurării unor manifestări sportive;
  • 9 misiuni de asigurare a ordinii publice cu ocazia desfăşurării unor manifestări religioase;
  • 1 misiune de asigurare a ordinii publice cu ocazia desfăşurării unor manifestări de protest;
  • 1 misiune de asigurare a ordinii publice cu ocazia desfăşurării unor manifestări promoţionale sau comerciale;
  • 1 misiune de asigurare a ordinii publice cu ocazia desfăşurării altor manifestări.

Manifestaţiile cultural-artistice, precum şi alte asemenea activităţi ce s-au desfăşurat în spaţiul public, cu aglomerări de persoane, de diferite grade de risc, precum şi situaţiile complexe apărute, au fost gestionate cu eficienţă şi profesionalism, nefiind necesară intervenţia în forţă.

Participarea la menţinerea ordinii şi siguranţei publice

Pe raza judeţului Argeş luna trecută au fost executate 1069 activităţi de menţinere a ordinii publice, misiuni ce s-au desfăşurat în sistem integrat vizând în principal asigurarea şi pregătirea efectivelor solicitate, atât în mediul urban cât şi în mediul rural, staţiuni montane şi pe traseele turistice, săptămânal analizându-se în comun situaţia operativă, eficienţa misiunilor executate, stabilindu-se măsuri de îmbunătăţire a activităţii.

În perioada supusă analizei mai mulţi câini de serviciu au acţionat atât în misiunile de menţinere a ordinii publice cât şi la misiunile de asigurare a ordinii publice (manifestări cultural-artistice, manifestări sportive, manifestări de protest).

About The Author

Related posts