web analytics
Breaking News

IJJ Argeş: Peste 250 de sancţiuni aplicate de jandarmi în luna iunie!

IJJ Argeş: Peste 250 de sancţiuni aplicate de jandarmi în luna iunie!

Activităţi desfăşurate şi rezultate obţinute de Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Argeş în luna iunie 2018.

Principalele direcţii de acţiune din luna iunie au fost organizarea şi executarea misiunilor de asigurare a ordinii publice la manifestările religioase, manifestările cultural – artistice, manifestări comemorative şi manifestările sportive.

Ordinea şi siguranţa publică

Structurile de ordine publică ale Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Argeş au executat în luna iunie a acestui an 1.057 misiuni, în care au fost angrenaţi 2.619 jandarmi, având ca principal obiectiv creşterea gradului de siguranţă a cetăţeanului.

Asigurarea şi restabilirea ordinii publice

În perioada de referinţă, Jandarmeria Argeş a asigurat ordinea publică la un număr de 115 de misiuni, fiind folosit pentru acest gen de misiune un număr de 541 de jandarmi.

Distribuţia misiunilor de asigurare a ordinii publice executate în luna iunie se prezintă astfel:

–     21 misiuni de asigurare a ordinii publice cu ocazia desfăşurării unor manifestări cultural – artistice;

–     5 misiuni de asigurare a ordinii publice cu ocazia desfăşurării unor manifestări religioase sau comemorative;

–     28 misiuni de asigurare a ordinii publice cu ocazia desfăşurării unor manifestări sportive;

–     14 misiuni de asigurare a ordinii publice cu ocazia desfăşurării unor manifestări de protest;

–     6 misiuni de asigurare a ordinii publice cu ocazia desfăşurării unor manifestări promoţionale/comerciale;

–     25 misiuni de asigurare protecţie în zona centrelor de examen/evaluare;

–     16 misiuni de asigurare a ordinii publice cu ocazia desfăşurării altor manifestări.

Manifestaţiile cultural-artistice, religioase, precum şi alte asemenea activităţi ce s-au desfăşurat în spaţiul public, cu aglomerări de persoane, de diferite grade de risc, precum şi situaţiile complexe apărute, au fost gestionate cu eficienţă şi profesionalism, nefiind necesară intervenţia în forţă.

Participarea la menţinerea ordinii şi siguranţei publice

Pe raza judeţului Argeş luna trecută au fost executate 843 activităţi de menţinere ordinii publice, misiuni ce s-au desfăşurat în sistem integrat vizând în principal asigurarea şi pregătirea efectivelor solicitate, atât în mediul urban cât şi în mediul rural, staţiuni montane şi pe traseele turistice, săptămânal analizandu-se în comun situaţia operativă, eficienţa misiunilor executate, stabilindu-se măsuri de îmbunătăţire a activităţii.

În perioada supusă analizei mai multe patrule compuse din conductori câini serviciu şi câinii de serviciu au acţionat atât în misiunile de menţinere a ordinii publice cât şi la misiunile de asigurare a ordinii publice (manifestări cultural-artistice, manifestări sportive, manifestări de protest).

Exemplu de infracţiune constatată:

În data de 11 iunie a acestui an jandarmii argeşeni au observat o persoană de sex bărbătesc care pescuia în apele pârâului Neajlov, judeţul Argeş, cu o unealtă de pescuit tip halău trifilament.

S-a procedat la întocmirea documentelor de constatare conform prevederilor legale în vigoare, rezultând un dosar care a fost înaintat organelor de poliţie competente teritorial (Postul de Poliţie Oarja), încadrarea juridică a faptei fiind potrivit Art. 64, lit. i din O.U.G. 23/2008 privind producerea, importul, comercializarea, deţinerea sau folosirea la pescuit de către persoanele neautorizate a năvoadelor, voloacelor, prostovoalelor, vârşelor, vintirelor, precum şi a altor tipuri de unelte de pescuit comercial.

 

Prevenirea şi combaterea faptelor antisociale

În ceea ce priveşte activitatea de prevenire şi combatere a faptelor antisociale, aceasta a fost direcţionată spre îmbunătăţirea continuă a serviciilor de ordine şi siguranţă publică prestate pentru cetăţeni şi orientată către scăderea criminalităţii stradale, ca principal indicator de eficacitate.

Privitor la activitatea de constatare a infracţiunilor, în luna mai a acestui an, au fost constatate independent 2 fapte de natură penală, fiind depistaţi 3 făptuitori. În aceeaşi perioadă de timp, au fost constatate în comun cu organele de poliţie 7 infracţiuni şi au fost depistaţi autori.

De asemenea, în perioada supusă analizei, au fost aplicate 273 sancţiuni contravenţionale, din care 149 avertismente, iar valoarea sancţiunilor contravenţionale fiind de 31.350 lei.

O bună parte din sancţiuni au fost aplicate de către structura mobilă cu privire la Legea 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

Totodată, personalul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Argeş a participat în cadrul programelor comune de prevenire şi combatere a faptelor antisociale la 27 activităţi de pregătire anti-infracţională, antivictimală a populaţiei şi cu caracter preventiv-educativ precum: acţiuni în arene sportive, acţiuni în instituţiile de învăţământ şi acţiuni în alte zone urbane şi sedii ale unor societăţi.

În perioada supusă analizei, I.J.J. Argeş a avut de executat 44 de mandate de aducere, astfel, un număr de 87 jandarmi au efectuat verificări în 7 localităţi cu privire la persoanele în cauză.

About The Author

Related posts