13.3 C
Campulung Muscel
joi, 28 martie, 2024

Impactul Grupului CEZ asupra mediului înconjurător

Alte Știri

Aproximativ 250 de voluntari, formați din angajați ai Grupului CEZ în România și elevi din programul Ucenic Electrician din județul Dolj, Argeș și Gorj, s-au mobilizat alături de Ocolul Silvic Babeni, Direcția Silvică Vâlcea, Direcția Silvică Olt, Ocolul Silvic Cotmeana și Ocolul Silvic Târgu Jiu într-o amplă acțiune de împădurire.

Grupul CEZ în România a ales să își asume un rol activ în menținerea echilibrului ecologic

În perioada 25 – 29 martie, voluntarii CEZ au plantat energie pentru un viitor mai curat și sănătos, în cadrul campaniei naționale „Luna Pădurii”, un eveniment care are ca scop menținerea echilibrului ecologic. Ediția din 2019 a adus împreună angajați de toate vârstele din sediile din Râmnicu Vâlcea, Craiova, Slatina, Alexandria, Pitești, Drobeta Turnu Severin și Târgu Jiu, dar și elevi și profesori din cadrul Liceului Energetic Târgu-Jiu, Liceului Tehnologic Nr. 1 Alexandria, Liceulului Tehnologic Astra Pitești și Colegiului Energetic din Craiova.

Pe termen lung, implicarea voluntarilor în acțiunile de plantare va lăsa o amprentă pozitivă în zonele Șirineasa, Grădinile, Valea Ursului și Rasovita. Aceștia ne-au demonstrat din nou cât de ușor este să construiești un viitor verde atunci când comportamentul tău este în armonie cu natura, indiferent de vârstă.

Anul trecut, cei aproximativ 153 de voluntari au dăruit naturii peste 8800 de puieți de stejar, salcâm, plop alb, gorun, platin, fag și frasin în județele Argeș, Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt, Teleorman și Vâlcea.

De mai bine de 7 ani, Grupul CEZ în România se implică în acțiuni de împădurire și își încurajează angajații să participe la activități care protejează mediul înconjurător.

Parteneriat pe termen lung

Ca în fiecare an, Ocoalele Silvice din zona de operare a Grupului CEZ în România au pus la dispoziție puieții și au asigurat instructajul zilei de plantare, oferind sprijin și expertiză pe tot parcursul acțiunilor. După terminarea plantărilor, gestionarea fondului forestier rămâne sub supravegherea și întreținerea acestora.

Impactul Grupului CEZ asupra mediului înconjurător

Sursele regenerabile de energie ale Grupului CEZ in România au condus la peste 2,3 milioane tone de producție de CO2 evitată, echivalentă cu costurile sociale de aproape 80 milioane EUR în 7 ani de activitate de producere a energiei electrice.

Ca termen de comparație, cantitatea de CO2 care nu a fost emisă datorită investițiilor în energia regenerabilă efectuate de către Grupul CEZ în România, ar fi fost pe deplin absorbită în aceeași perioadă de către o pădure de 2,7 ori mai mare decât mărimea Bucureștiului.

Mai multe detalii pot fi regăsite în Raportul de Impact al Grupului CEZ in Romania, primul raport de acest gen realizat din sectorul de electricitate din România.

Ultimele Știri

Veste grozavă pentru clienții Băncii Transilvania. Ce s-a întâmplat cu bancomatele din Câmpulung Muscel

Veste grozavă pentru clienții Băncii Transilvania. Ce s-a întâmplat cu bancomatele din Câmpulung Muscel. Banca Transilvania a făcut un...

Alte știri din aceeași categorie