În Argeş sunt în acest impas de a-şi ocupa funcţiile pentru următorii 4 ani, 11 aleşi locali
În Argeş sunt în acest impas de a-şi ocupa funcţiile pentru următorii 4 ani, 11 aleşi locali

În Argeş sunt în acest impas de a-şi ocupa funcţiile pentru următorii 4 ani, 11 aleşi locali

După o campanile anevoioasă din cauza pandemiei, şi o comunitate care o dorit schimbarea, sau care nu, au venit alegerile, iar noii aleşi încă aşteapta validarea în funcţii, numai că Agenția Națională de Integritate a transmis Judecătoriilor și Tribunalelor o listă cu mai mulţi candidați găsiți definitiv în incompatibilitate sau în conflict de interese.

ANI a anunțat că, dacă au fost realeși în funcții, primari, viceprimari şi consilieri locali, mandatele lor nu pot fi validate.

Potrivit legii în vigoare, cei care au primit decizii definitive de incompatibilitate sau conflict de interese nu mai pot ocupa o funcție electivă vreme de trei ani.

Este vorba depre Cătălin Manta, ales primar în comuna Albeştii de Muscel care a fost în conflict de interese admistrativ,  Cristian Dică Hristu, ales în comuna Vlădeşti în conflict de interese admistrativ, Benonie Stefan, ales primar în Aninoasa găsit în incompatibilitate, Vasile Popa Nica, fostul viceprimar în Rucăr, în incompatibilitate, Ștefan Grigore, consilier local în comuna Bradu, în incompatibilitate, Ion Baicea, ales primar în oraşul Costeşti, în incompatibilitate, Gheorghe Marin, ales primar în Băbana, în incompatibilitate, Iulian Miu, primar Ungheni, în incompatibilitate, Cornel Constantin Ionică, la Piteşti, în conflict de interese admistrativ, Gheorghe Purcaru, la Morăreşti în conflict de interese admistrativ.

Judecătoria a validat mandatul primarului Ion Baicea!

Judecătoria a validat mandatul primarului de la Costeşti, Ion Baicea. Nu este exclusă o răsturnare de situaţie, pusă la cale de prefectul Emanuel Soare. Asta pentru că Ion Baicea este menţionat pe lista menționată mai sus, emisă de ANI, dar – în egală măsură – edilul de la Costeşti a obţinut o sentinţă definitivă a instanţei, care spune că poate ocupa funcţia de primar al oraşului.

About The Author

Related posts