În ultimii doi ani și jumătate cele mai multe investiții în localitatea Berevoești
În ultimii doi ani și jumătate cele mai multe investiții în localitatea Berevoești

În ultimii doi ani și jumătate cele mai multe investiții în localitatea Berevoești

În ultimii doi ani și jumătate cele mai multe investiții în localitatea Berevoești. Consiliul Județean Argeș susține dezvoltarea satului argeșean – Berevoești 2019.

# Consiliul Județean Argeș a investit în infrastructura școlară. În comuna Berevoești școlile au fost modernizate și dotate, toate unitățile școlare au acum toaletele în interior și apă curentă. În plus, a fost modernizată și reabilitată biblioteca comunală, iar din anul 2017 aici a fost înființat Muzeul “Mihai Tican Rumano”.
# Consiliul Județean Argeș susține sportul de masă. În localitate se află un stadion, iar la această oră se lucrează la reabilitarea sălii de sport. Sala de sport din Berevoești este prima de acest gen construită în mediul rural. 


# Consiliul Județean Argeș a investit în infrastructura de sănătate. Dispensarul a fost dotat cu centrală termică, a fost schimbată tocăria, iar etajele superioare sunt în reabilitare și modernizare.
# Consiliul Județean Argeș a investit în infrastructură alocând bani pentru extinderea rețelei de apă în comuna Berevoești.
# De asemenea, de la bugetul județean au fost alocate fonduri pentru lucrările de consolidare a malului din Valea Bisericii. Aici, din cauza alunecărilor de teren au fost distruse morminte fiind în pericol chiar și biserica din incinta cimitirului. 

# Au fost alocate fonduri și pentru asfaltarea drumurilor comunale.
# Prin Programul guvernamental PNDL II este extinsă rețeaua publică de canalizare menajeră și este asfaltat drumul comunal din satul Ungureni, strada Drăgana.

Învățământul, sănătatea și infrastructura sunt prioritățile acestui mandat al conducerii Consiliului Județean Argeș. Anul 2019 reprezintă anul implementării și execuției proiectelor, asta după ce, din 2016 și până în prezent, au fost alocate de la Consiliul Județean Argeș către comunitățile locale, sume importante pentru realizarea acestora. Tocmai de aceea, președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, împreună cu vicepreședintele Ion Mînzînă și cu administratorul județului, Maria Dinu, au demarat seria vizitelor în teritoriu pentru a verifica stadiul lucrărilor, unele aflate în execuție, altele fiind deja încheiate.

După Cetățeni și Lerești, conducerea Consiliului Județean Argeș a vizitat comuna Berevoești. Aici, Consiliul Județean Argeș a investit, în ultimii doi ani și jumătate, în infrastructura școlară, sanitară și rutieră, dar și în extinderea rețelei de apă și canalizare. Pentru unitățile școlare au fost alocate fonduri în vederea reabilitării, modernizării sau extinderii acestora.

Astfel, în comuna Berevoești la această oră, toate unitățile școlare au toaletele în interior și sunt racordate la rețeaua public de apă. De astfel de condiții beneficiază și copiii de la grădinița și școala din satul Gămăcești, sat locuit în majoritate de cetățeni de etnie romă unde au fost realizate investiții majore. De asemenea, au fost vizitate și celelalte unități școlare, dar și grădinițele din Oțelu și Ungureni.

Tot la Berevoești s-a vizitat și dispensarul. Aici, dispensarul a fost dotat cu centrală termică, a fost schimbată tocăria, iar etajele superioare sunt în reabilitate și modernizare. De la bugetul județean au mai fost alocate fonduri pentru alimentare cu apă sat Oțelu și drumul comunal DC 3. O investiție majoră realizată și cu bani de la Consiliul Județean Argeș o reprezintă consolidarea Văii Biserici unde din cauza alunecărilor de teren au fost distruse morminte fiind în pericol chiar și biserica din incinta cimitirului.

“Și în comuna Berevoești am făcut o trecere în revistă a obiectivelor asumate în 2016. Am văzut Dispensarul care se află într-un stadiu avansat privind realizarea lucrărilor de reabilitare, am vizitat școlile și grădinițele care, așa cum ne-am angajat împreună, astăzi au grupurile sanitare în interior. Consiliul Local Berevoești, ajutat și de Consiliul Județean dar în special prin programul guvernamental PNDL II, a reușit să asfalteze mai multe drumuri comunale. De asemenea, am văzut stadionul, muzeul “Mihai Tican Rumano” și biblioteca. Am văzut biserica din satul Ungureni, ridicată în anul 1871, unde a fost schimbat acoperișul și care va intra în reabilitare, dar și lucrările de consolidare a Văii Biserici. Felicit Primăria și Consiliul Local! Iată, împreună am realizat lucrurile importante pe care noi ni le-am propus în 2016” – președinte Consiliul Județean Argeș, Dan Manu.

“Țin să mulțumesc și eu conducerii Consiliului Județean Argeș pentru sprijinul acordat localității și cetățenilor comunei Berevoești. Cu sprijinul Consiliului Județean și prin PNDL II avem două proiecte importante în derulare: canalizarea, ce va fi realizată pe o lungime de 14 kilometri, și asfaltarea drumului comunal str. Drăgana, sat Ungureni. Mai avem și alte proiecte menite a dezvolta localitatea, proiecte pe care le vom realiza împreună în perioada următoare” – primar comuna Berevoești, Florin Proca.

About The Author

Related posts