Încă un aparat de testare  tip Real Time PCR va funcționa în Argeș pe lângă cele 3 de la stat și 6 de la privat
Încă un aparat de testare  tip Real Time PCR va funcționa în Argeș pe lângă cele 3 de la stat și 6 de la privat

Încă un aparat de testare tip Real Time PCR va funcționa în Argeș pe lângă cele 3 de la stat și 6 de la privat

Prefectul Emanuel Soare a susținut marți o conferință de presă, alături de directorul DSVSA Argeș, Sorin Sorescu și directorul Serviciului Județean de Ambulanță, Luminița Paul. Prefectul a ținut să-i mulțumească șefului DSVSA Argeș pentru implicare, instituția urmând să pună în funcțiune, în scurt timp, un aparat de testare de tip Real Time PCR.

“Îi mulțumesc domnului director pentru că este foarte receptiv, va crește capacitatea de testare din județ prin utilizarea acestui aparat. Îl felicit și pentru modul cum a gestionat problema pestei porcine”, a spus prefectul Emanuel Soare. Acesta a declarat că în Argeș funcționează, în prezent, 3 laboratoare de stat (la Spitalul Județean de Urgență, la Spitalul Municipal Câmpulung și la Spitalul Orășenesc Mioveni) și 6 private. Prin cele de stat s-au realizat, de la începutul pandemiei, 19.000 de teste, dintre care numai în ultima săptămână peste 2000.

Sorin Sorescu, directorul DSVSA Argeș, a declarat că săptămâna aceasta va fi desemnat câștigătorul licitației pentru achiziția aparatului de testare PCR. “Au fost 12 ofertanți, săptămâna aceasta va fi desemnat câștigătorul. Se pregătește spațiul pentru laborator. Avem un medic veterinar, pregătit la Institutul “Matei Balș”, care va folosi imediat aparatul de testare”, a declarat Sorin Sorescu.

La rândul ei, Luminița Paul, directorul SJA Argeș, a declarat că activitatea serviciului pe care îl conduce se desfășoară fără sincope. “Trebuie să asigurăm și urgențele non-COVID, sunt și alte patologii importante. Numărul solicitărilor a scăzut în aprilie-mai-iunie, dar 30% dintre cazurile în care intervenim sunt pozitivi sau suspecți COVID. Avem asigurat stocul de materiale și dezinfectanți, să nu riscăm să se îmbolnăvească oamenii”, a declarat Luminița Paul.

About The Author

Related posts