Începe o adevărată revoluție în domeniul pizzei în Câmpulung – La Pinsa Romana. VIDEO
Începe o adevărată revoluție în domeniul pizzei în Câmpulung – La Pinsa Romana. VIDEO

Începe o adevărată revoluție în domeniul pizzei în Câmpulung – La Pinsa Romana. VIDEO

Începe o adevărată revoluție în domeniul pizzei în Câmpulung, Mioveni și Pitești! Fabrizio Sacchi de la Academia Di Marco a venit special la Câmpulung pentru a aduce noul în materie de panificație, pentru un gust ușor, crocant, gustos, hipolipidic, hipocaloric, hiposodic.

Fabrizio Sacchi cel care deține și o asociație care protejează Pinsa Romana a implementat la Câmpulung un altfel de pizza numită pinsa care poate avea ingrediente dulci, acre, sărate, amare, un amestec pentru toate papilele gustative.

Pentru Ziarul din Muscel, Fabrizio Sacchi ne-a oferit un interviu în exclusivitate pe care îl prezentăm în format video și text.

  • Pentru început vă rugăm să ne spuneți cum ați ajuns la Câmpulung?
  • Mă numesc Fabrizio Sacchi și sunt reprezentantul Academiei Di Marco, rezident în România de 2 luni. Am o experiență de zece ani am deschis foarte multe restaurante, fiind expert în panificație, în pizza și pinsa romana. La Câmpulung am ajuns prin chef de cuisene Mircea Iovan printr-un proiect solicitat de UBF, de a aduce acest tip de făină pentru pinsa romana la Câmpulung.
  • În ce orașe din România ați mai implementat acest proiect de pinsa romana?
  • Am implementat în Bacău cu succes pinsa romana, mai există un proiect la Galați, iar pe județul Argeș cei de la UBF sunt unici. Academia de Pinsa Romana reprezentantă prin Fabrizio Sacchi este o Academie implementează și controlează calitatea celor care fac Pinsa Romana.
  • Vă rugăm să ne spuneți mai pe înțelesul nostru, al tuturor care este diferența între pizza și pinsa romana?
  • Diferența între pizza și pinsa romana este că pizza se face printr-o făină specială cu puțină apă, adică o proporție de 60% la un kilogram de făină, cu o coacere rapidă și se mănâncă atunci când este caldă. Pe când pinsa romana se face cu un tip de făină, mai bine spus un mixt ce conține făină de grâu dur, făină de soia și făină de orez, cu timp de dospire foarte lung iar la un kilogram de făină se folosește 80% apă. Este un aluat care se face în două etape cu o precoacere, se face aluatul se bagă în cuptor timp de un minut se scoate se lasă la rece, iar apoi se pune umplutura ca să poată ieși un aluat crocant. Aluatul prezintă calitatea și diferența între aluatul de pizza și pinsa romana, făina de orez îi va da crocantețe, un aluat ușor, foarte bine dospit, îi ajută pe toți cei care au probleme cu stomacul considerat cel mai ușor aluat din făină. Este un preparat care se poate folosi de la o simplă focaccia fără nimic, și cu diverse umpluturi chiar cu ingrediente dulci, fructe, diverse combinații pentru că este un aluat care nu este sărat.
  • Poate implementa cu succes brandul Un Băiat și o fată acest proiect revoluționar?
  • Brandul Un Băiat și o fată s-a adaptat foarte bine la acest proiect. În aceste condiții de pandemie vor funcționa pentru take away oricum sunt unici în Argeș cu această pinsa romana. Un Băiat și o fată au mai investit în aceste platouri aduse special din Italia realizate din inox alimentar care respectă toate condițiile de igienă alimentară. Se pot spăla în mașina de vase iar bumbii păstrează aerisirea aluatului ca el să rămână crocant și cald timp de o jumătate. UBF sunt primii în România care au aceste platouri, implementarea fiind făcută în totalitate și cu acest suport.
  • De ce un brand atât de mare a adus acest concept într-un oraș atât de mic?
  • Și-a dorit acest concept pentru că nimeni nu face așa ceva în Argeș și sunt foarte puțini și în țară, peste un an se va extinde la nivel național, prinde foarte bine la public, sunt primii care îl implementează și vor avea succes.

Începe o adevărată revoluție în domeniul pizzei în Câmpulung – La Pinsa Romana. Ingrediente inedite, arome complexe, o explozie de gusturi.

Rezultat în urma unui curs privat, făcut de către Fabrizio Sacchi, de la Academia Della Pinsa Romana, pentru echipa Un Băiat și o fată. La final angajatele și managerul Florina Vuței au primit câte un atestat de participare la acest curs.

La Pinsa Romana un mixt ce conține făină de grâu dur, făină de soia și făină de orez, cu timp de dospire foarte lung, cu maia naturală, rezultă un blat crocant, gustos, dietetic, ușor digerabil, recomandat inclusiv persoanelor cu un regim alimentar restrictiv.

Te așteptăm în locațiile noastre sau poți comanda online pe trattoriadelivery.ro  sau la telefon 0729 158 545.

About The Author

Related posts