Începutul anului a scos la iveală neregulile ținute sub preș de la Biblioteca Municipală din Câmpulung
Începutul anului a scos la iveală neregulile ținute sub preș de la Biblioteca Municipală din Câmpulung

Începutul anului a scos la iveală neregulile ținute sub preș de la Biblioteca Municipală din Câmpulung

Începutul anului a scos la iveală neregulile ținute sub preș de la Biblioteca Municipală din Câmpulung. Primarul Elena Lăsconi a intrat peste angajații de aici cu cei de la televiziunea națională precum polițiștii cu mascații la descinderi.

Și în doar câteva minute primarul a descoperit și multe nereguli. Directorul, Ștefan Ștefănescu, a falsificat chiar în faţa primarului semnătura de pe un document oficial. Este vorba despre cererea de concediu a fiicei sale, angajată şi ea a bibliotecii. De altfel, întreaga familie a directorului lucrează acolo.

Tatăl, Ştefan Ştefănescu, este director şi, în acelaşi timp, preot la o biserică din oraş. Şi-a adus lângă el fiica şi ginerele, iar soţia se ocupă de contabilitatea instituţiei. La apariţia primarului, fiica directorului nu era la serviciu, scriu cei de la DIGI 24.

Pe imagini apare cum directorul Ștefănescu dispare câteva minute şi se întoarce cu documentul solicitat. Primarul îl studiază cu atenţie, iar apoi cere şi un raport de activitate întocmit de fiica preotului. Compară cele două semnături şi… surpriză.

Prins cu minciuna, directorul recunoaşte că el este cel care a comis ilegalitatea şi a semnat cererea în locul fiicei sale chiar atunci, pe loc. La angajarea fiicei sale directorul Ștefănescu a făcut parte chiar din comisia de evaluare. Spune însă că nu crede să fi fost vreun conflict de interese.

Între timp îşi face apariţia şi soţia directorului. Lucrează la muzeul din oraş, dar ţine contabilitatea şi pentru Bibliotecă, treabă pentru care este plătită separat.

Reporter: Dumneavoastră vi se pare normal treaba asta, să aveţi aici şi soţul, şi ginerele, şi fiica?

Soţie director: Dar nu-i asta o problemă că sunt aici, ne-am făcut corect…

Reporter: Păi da, dar soţul a fost în comisia de evaluarea când s-a întâmplat…

Soţie director: Nu, evaluarea se face de către…, evaluarea profesională se face de către altcineva, nu de către director.

Reporter: La angajare a fost membru în comisie.

Soţie director: Nu a fost în nicio comisie.

Reporter: Păi, dânsul a zis!

Soţie director: La cei doi…?

Reporter: La fiica dumneavoastră.

Soţie director: Nu, nu, nu.

Reporter: Doamnă, dânsul a zis.

Soţie director: Nu e adevărat. Mă întorc, cum să facă asemenea afirmaţie.

Reporter: Doamnă, cred că nu uita.

Soţie director: Nu, nu, nu.

sursa – Reportaj realizat de DIGI 24 în Câmpulung.

About The Author

Related posts