8.5 C
Campulung Muscel
luni, 3 octombrie, 2022

Informație de ultimă oră pentru toți pensionarii!

Alte Știri

Fostul ministru al Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, a susținut într-o postare realizată pe pagina sa de socializare că pensiile pot fi crescute cu un procent de 27%.

Informație de ultimă oră pentru pensionari! Cu cât pot fi crescute, de fapt, pensiile? Un fost ministru a spus clar

Cristian Ghinea a susținut pe pagina sa de socializare că Guvernul poate mări pensiile mâine cu 27%, deoarece „atât permite imediat procentul din PNRR”.

„Creșteți, băi, pensiile! Guvernul poate mări pensiile mâine cu 27%. Atât permite imediat procentul din PNRR. Și totuși nu măresc nici cu 10%, deși PSD a promis 40%.

Marcel zice că se duce la Bruxelles ca să ceară renegociere PNRR pentru crescut pensia. Antena 3 se emoționează. Că doar e pe banii dvs. Doar că e propagandă și gargară”, a scris Cristian Ghinea pe Facebook.

Cristian Ghinea a invocat un calcul realizat de deputatul USR Cristian Seidler.

„Pensiile contributive sunt în acest moment 7,4% din PIB. Pensiile speciale reprezintă 0,9% din PIB. Deci, cheltuim cu pensiile 8,3% din PIB. În acest moment, punctul de pensie este 1.586 de lei. Să aplicăm logica PSD: dacă la 1.586 de lei, pensiile sunt 8,3% din PIB, cât ar fi punctul de pensie dacă am fi la 9,4% din PIB, care este plafonul din PNRR?

Vorbim de PIB pe acest an şi calculele sunt făcute dacă pensia ar fi mărită de la 1 iulie pentru următoarele şase luni. La 9,4% din PIB, punctul de pensie ar trebui să fie 2.027 de lei. PSD poate creşte pensiile, de mâine, cu 27% faţă de valoarea actuală.

Ulterior, pensiile cresc automat, odată cu economia – asta cere PNRR, eliberăm pensionarii de pixul politrucilor”, a explicat Ghinea, într-un video ataşat postării.

Ultimele Știri

Dacă ai aceste nume în buletin Mioara, Ursu sau Lupu ești Privilegiat

Muzeul Național de Istorie Naturală Grigore Antipa celebrează Ziua Mondială a Animalelor și oferă acces gratuit tuturor vizitatorilor care...

Alte știri din aceeași categorie