Întâlnire de lucru la Penitenciarul Mioveni!

Întâlnire de lucru la Penitenciarul Mioveni!

Întâlnire de lucru la Penitenciarul Mioveni!

În conformitate cu Strategia naţională de reintegrare socială a persoanelor private de libertate, 2015-2019, aprobată prin Hotărârea Guvernului nr. 389/2015, Penitenciarul Mioveni a organizat în data de 3 decembrie 2018 o întâlnire de lucru având ca principal scop sensibilizarea societății civile privind deținuții cu nevoi de asistare socială, în vederea facilitării reintegrării sociale.

La activitate au participat în calitate de parteneri reprezentanții Centrului Regional de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Argeș, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Argeș, Inspectoratului județean de Poliție Argeș, Serviciul de probațiune, Primăria Mioveni, Serviciul Umanitar pentru Penitenciare, Cultul evanghelic, Asociația Sfinții Spiridon și Irina.

Pentru succesul componentei de reintegrare socială este necesar ca demersurile iniţiate de sistemul penitenciar (prin intervenţiile realizate cu persoanele custodiate în perioada executării pedepsei) să beneficieze de suportul şi concursul comunităţii locale, în calitatea sa de partener al serviciului penitenciar, dar şi de beneficiar ai întregului proces de reinserţie socială.

În vederea prevenirii şi combaterii excluziunii sociale, activitatea și-a propus promovarea principiului egalităţii de şanse, prin prezentarea problemelor și dificultăților cu care se confruntă unele persoane private de libertate și, în măsura în care se poate, identificarea unor soluții sau alternative.

About The Author

Related posts