Întâlnire importantă cu producătorii argeșeni de legume din câmp și spații protejate

Întâlnire importantă cu producătorii argeșeni de legume din câmp și spații protejate

Întâlnire importantă cu producătorii argeșeni de legume din câmp și spații protejate. În data de 12 februarie, ora 10:00, Direcția pentru Agricultură Județeană Argeș, împreună cu un grup de cercetători de la Institutul de Cercetare – Dezvoltare pentru Legumicultură și Floricultură Vidra organizează o întâlnire cu producătorii argeșeni de legume din câmp și spații protejate pentru a li se acorda consultanță de specialitate.

Subiectele principale se vor referi la fertilizarea rațională a culturilor de legume de la producerea răsadului până la recoltare precum și aspecte privind combaterea principalelor boli și dăunători la culturile legumicole. Un accent mai mare se va pune pe măsurile privind posibilitățile de diminuare a atacului de Tuta absoluta, un dăunător mai nou, dar foarte periculos pentru tomatele cultivate în solarii.

Grupul de cercetători de la ICDLF Vidra va fi alcătuit din:
-Dr. ing. Gicuţa Sbîrciog, cercetător principal şi director general al institutului, specialist în ameliorare şi producere de sămânţă la legume;
-Dr. Marcel Costache, cercetător principal, membru titular al Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice, specialist în protecţia plantelor;
-Dr. Victor Lăcătuş, cercetător principal, membru titular al Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice, specialist în probleme de nutriţia şi fertilizarea culturilor legumicole;
-Prof. univ. dr. Ion Scurtu, cercetător principal, membru titular al Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice, specialist în ameliorare şi producere de sămânţă la legume.

Vor participa de asemenea cercetătorii doctoranzi Alina Buzatu şi Delia Constantin.
După expunerile făcute de dr. Victor Lăcătuş (nutriţie şi fertilizare) şi de dr. Marcel Costache (protecţia plantelor- boli şi dăunători), cercetătorii prezenţi vor răspunde la întrebările producătorilor de legume.

La finalul întâlnirii, cei interesaţi vor primi gratuit 50 de exemplare din cartea Bolile şi dăunătorii legumelor din spaţii protejate şi 50 de exemplare x 3 pagini din rezultatele cercetărilor privind combaterea dăunătorului Tuta absoluta.
Întâlnirea va avea loc la Muzeul Județean Argeș, strada Armand Călinescu, nr. 44, Pitești, jud. Argeș

About The Author

Related posts