6.3 C
Campulung Muscel
sâmbătă, 26 noiembrie, 2022

INTERVIU. Lista evenimentelor care se vor organiza până la sfârșitul anului

Alte Știri
  • Spuneți-ne cum ați preluat Casa de Cultură Tudor Mușatescu?

– Nu e un secret că se organizau activități puține și nimic nou în ele. Am reușit de când am preluat managementul să schimb imaginea instituției în social media, lucru care nu a existat.

Prin acest lucru am câștigat proiectul de management, mi-am propus ca această instituție să fie cea mai importantă, să adunăm comunitatea. Dorim să păstrăm valorile culturale românești, educație permanentă, prin înființarea de cursuri pentru muzică populară și dansuri, muzică ușoară, arte plastice, diversificarea spectacolelor pentru a acoperi o arie cât mai largă a cerințelor care vin din partea locuitorilor Câmpulung.

  • Cum ați reușit să păstrați aceeași echipă și să organizați evenimentele de succes?

– Am aceeași echipă, am reușit să îi conving că trebuie să muncim și să dovedim comunității că putem fi o instituție respectabilă. Le mulțumesc colegilor mei, consilierilor locali, conducerii primăriei Câmpulung pentru că au fost de acord cu programul pe care l-am pregătit pentru anul acesta.

  • Câte evenimente ați organizat până acum din program?

– În anul 2022, avem aprobate 20 de activități, iar până acum am organizat 30, am reușit să facem 10 în plus prin economii financiare. Avem șezătoarea musceleană pe care am organizat-o de Dragobete, am arătat ce meșteșuguri frumoase sunt în zona noastră, sala a fost amenajată cu obiecte vechi care nu se mai găsesc, multe din lăzile de zestre.

Pentru prima dată la Câmpulung, ceva unic în Argeș am organizat un Festival de Muzică Religioasă, melodii pe care le-am învățat de la profesorul Gavriil Prunoiu, sala a fost arhiplină, au fost prezenți și cei de la Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului.

Un alt eveniment de ținută, ce intră în topul celor mai prestigioase festivaluri din România, cu recitaluri de excepție a fost Sus la Munte la Muscel. Anul acesta a fost pentru prima dată organizată la Câmpulung, ziua Iei, a fost organizată hora Sânzienelor, au fost zeci de persoane ce au purtat ia românească.

  • Ce surprize pregătiți câmpulungenilor de Focul lui Sumedru?

– Anul acesta ne propunem să organizăm Focul lui Sumedru și un Târg culinar cu produse de sezon, în piața primăriei. Va fi ceva senzațional, cu lumini, dar revenim cu mai multe informații pe baza acestui eveniment ce se va organiza în orașul de la poalele Mateiașului.

De Ziua Națională a României avem un program de melodii patriotice, vom avea un invitat de marcă la nivel național. Vom încheia cu Festivalul de Datini și Colinde care anul trecut a înregistrat un succes, vom face o paradă în centrul orașului, spectacolul nu se va mai organiza în aer liber și îl vom ține în sala de spectacole a Casei de Cultură.

Vrem să aducem o piesă de teatru, pentru a-l marca pe Tudor Mușatescu, pentru a acoperi toată paleta de gusturi în domeniul cultural.

Ultimele Știri

Persoanele care vor primi anul viitor 1.400 de lei pentru plata facturilor la energie și vouchere pentru alimente

Persoanele care vor primi anul viitor 1.400 de lei pentru plata facturilor la energie și vouchere pentru alimente. Anunţul...

Alte știri din aceeași categorie